Καλύτεροι τρόποι δημιουργίας συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας στα Windows 11

Ας μάθουμε τους καλύτερους τρόπους δημιουργίας συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Η δημιουργία συντομεύσεων για τις επιφάνειες εργασίας για συχνή χρήση είναι μια από τις βασικές ανάγκες. Στο νέο περιβάλλον εργασίας των Windows 11, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για βασικές λειτουργίες. Η δημιουργία συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας δεν έχει αλλάξει, καθώς αναβαθμίστηκε στα Windows 11.

Υπάρχουν πολύ γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσετε συντομεύσεις στις επιφάνειες εργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το drag-and-drop από το μενού Έναρξη για να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας, την Εξερεύνηση αρχείων, τον ενσωματωμένο οδηγό δημιουργίας συντόμευσης ή τον επεξεργαστή μητρώου.

Οι συντομεύσεις της επιφάνειας εργασίας σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά αρχεία, εφαρμογές, δίσκους και ιστότοπους γρήγορα και πολύ εύκολα. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά κάποιο από αυτά τα πράγματα, προτείνεται η δημιουργία συντομεύσεων ως ο καλύτερος τρόπος για να έχετε πρόσβαση σε αυτά χωρίς χρόνο.

Οι συντομεύσεις είναι οι σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για γρήγορη πρόσβαση, εξοικονομώντας σας χρόνο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 11. Σε αυτή τη δημοσίευση, μπορείτε να μάθετε τις διαφορετικές μεθόδους για τη δημιουργία συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας.

Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για αρχεία, φακέλους και εφαρμογές στα Windows 11

Για οποιαδήποτε αρχεία, φακέλους και εφαρμογές στη συσκευή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Παρακάτω παρατίθενται διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για αρχεία, φακέλους και εφαρμογές.

 • Μέθοδος 1: Αποστολή στην επιλογή
 • Μέθοδος 2: Οδηγός συντομεύσεων
 • Μέθοδος 3: Drag & Drop
 • Μέθοδος 4: Μενού περιβάλλοντος
 • Μέθοδος 5: Μενού Έναρξη

Μέθοδος 1: Αποστολή στην επιλογή

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το αρχείο, το φάκελο ή την εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας. Κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο αρχείο, φάκελο ή εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση. Από το μενού κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση περισσότερων επιλογών, τώρα επιλέξτε Αποστολή σε και από τη λίστα επιλογών κάντε κλικ στην επιλογή Επιφάνεια εργασίας (δημιουργία συντόμευσης), και είναι έτοιμο όπως απεικονίζεται παρακάτω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό αφορά μόνο τη δημιουργία συντομεύσεων για τα εσωτερικά αρχεία και τους φακέλους εκτός από τα αρχεία και τους φακέλους της επιφάνειας εργασίας.

Μέθοδος 2: Οδηγός συντομεύσεων

Ο οδηγός συντομεύσεων είναι το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των Windows 11. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, περάστε με το ποντίκι πάνω από την επιλογή Νέα και επιλέξτε Συντόμευση.

Ανοίγει το παράθυρο Δημιουργία συντόμευσης και σας ρωτάει: “Για ποιο στοιχείο θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση;”. Αυτός ο οδηγός βοηθά στη δημιουργία συντομεύσεων για τοπικά προγράμματα ή προγράμματα δικτύου, αρχεία, φακέλους, υπολογιστές ή διευθύνσεις Internet. Στην περιοχή Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου, μπορείτε να εισαγάγετε τη θέση ή μπορείτε να αναζητήσετε το αρχείο που θέλετε και να κάνετε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Αφού κάνετε κλικ στο επόμενο στο δεύτερο παράθυρο, σας ρωτάει: “Πώς θέλετε να ονομάσετε τη συντόμευση;”. Στο κενό πλαίσιο κάτω από το πεδίο Type a name for this shortcut (Πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτή τη συντόμευση), δώστε ένα όνομα και κάντε κλικ στο Finish (Τέλος) για να δημιουργήσετε τη συντόμευση.

Μέθοδος 3: Drag & Drop
Για να εκτελέσετε την επιλογή drag & drop, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και, στη συνέχεια, βρείτε το στοχευμένο αρχείο για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε συντόμευση. Κάντε δεξί κλικ και σύρετε το αρχείο ή το φάκελο αυτό στην επιφάνεια εργασίας και αφήστε το. Στη συνέχεια, ανοίγει ένα μενού επιλογών από αυτά Κάντε κλικ στο Δημιουργία συντομεύσεων εδώ, και η συντόμευσή σας δημιουργείται στην επιφάνεια εργασίας.

 • WinRAR
 • Αντιγράψτε εδώ
 • Μετακομίστε εδώ
 • Δημιουργήστε συντομεύσεις εδώ
 • Ακύρωση

Μέθοδος 4: Μενού περιβάλλοντος

Χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και, στη συνέχεια, αναζητήστε το αρχείο, το φάκελο ή την εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε συντόμευση. Κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο αρχείο. Από το μενού κάντε κλικ στο Show more options (Εμφάνιση περισσότερων επιλογών), τώρα επιλέξτε & κάντε κλικ στο create shortcut (Δημιουργία συντόμευσης) όπως φαίνεται παρακάτω.

Τώρα ανοίγει ένα παράθυρο επιβεβαίωσης της συντόμευσης. Τα Windows δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια συντόμευση εδώ, καθώς ο φάκελος βρίσκεται στην ίδια θέση. Σας ρωτάει: “Θέλετε η συντόμευση να τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας αντί αυτής;”. Κάντε κλικ στο Ναι για να συνεχίσετε και η συντόμευση δημιουργείται.

Μέθοδος 5: Μενού Έναρξη

Κάντε κλικ στο πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, όπου μπορείτε να βρείτε διάφορες εφαρμογές και πληροφορίες συστήματος που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα. Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές στην επάνω δεξιά γωνία του μενού Έναρξη.

Όταν ανοίξουν Όλες οι εφαρμογές, εμφανίζεται η λίστα των εφαρμογών για να επιλέξετε μία από αυτές. Κάντε κλικ και σύρετε την εφαρμογή και αφήστε την στην επιφάνεια εργασίας, η συντόμευση δημιουργείται όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για τοποθεσίες Web στα Windows 11

Όπως παραπάνω, υπάρχουν επιλογές για τη δημιουργία συντομεύσεων επιφάνειας εργασίας για ιστότοπους. Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για ιστότοπους και οι μέθοδοι παρατίθενται παρακάτω.

 • Μέθοδος 1: Drag & Drop
 • Μέθοδος 2: Οδηγός συντομεύσεων

Μέθοδος 1: Drag & Drop

Το Drag and Drop εφαρμόζεται επίσης στους ιστότοπους. Ανοίξτε οποιονδήποτε ιστότοπο, κάντε κλικ στη διεύθυνση URL, σύρετέ τον στην επιφάνεια εργασίας και αφήστε τον. Η συντόμευση του ιστότοπού σας δημιουργείται στην επιφάνεια εργασίας.

Μέθοδος 2: Οδηγός συντομεύσεων

Ανοίξτε τον οδηγό συντομεύσεων όπως φαίνεται στην Εικ. 3 παραπάνω. Στη συνέχεια, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL που θέλετε να δημιουργήσετε συντόμευση. Στη θέση θέσης του στοιχείου επικολλήστε τη διεύθυνση URL που αντιγράψατε προηγουμένως. Και κάντε κλικ στο next για να συνεχίσετε, όπως απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα.

Στο πεδίο type a name for this short (Πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτή τη συντόμευση), δώστε ένα όνομα σύμφωνα με τη συντόμευσή σας. Εδώ έδωσα το όνομα HTMD Community και έκανα κλικ στο Finish για να δημιουργήσω τη συντόμευση.

Σχολιάστε