Διαφορετικοί τρόποι για να διορθώσετε τη μη λειτουργία του Nearby Sharing στα Windows 11

Ας μάθουμε τους διαφορετικούς τρόπους για να διορθώσουμε τη μη λειτουργία της κοινής χρήσης κοντινής περιοχής στα Windows 11. Η Κοντινή κοινή χρήση είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία, φακέλους (σε μορφή Zip) και συνδέσμους ασύρματα μέσω Bluetooth και δικτύου. Η βήμα προς βήμα διαδικασία της κοντινής κοινής χρήσης συζητήθηκε νωρίτερα- πώς να μοιραστείτε αρχεία χρησιμοποιώντας την κοντινή κοινή χρήση.

Πολλές φορές όμως, η Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων συμβατότητας λογισμικού και υλικού, προβλημάτων σύνδεσης και πολλών άλλων. Αυτή η Κοινή χρήση από κοντά χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση εγγράφων, φωτογραφιών, συνδέσμων ιστοτόπων κ.λπ. Όπως το AirDrop της Apple, η λειτουργία των Windows έχει ονομαστεί Near Share.

Το Nearby Sharing λειτουργεί μεταξύ δύο υπολογιστών με Windows, εάν είναι ενεργοποιημένη η κοινή χρήση. Η λειτουργία κοινής χρήσης χρησιμοποιεί τόσο το Bluetooth όσο και το Wi-Fi για την ασύρματη μεταφορά αρχείων. Η κοντινή κοινή χρήση δεν είναι ο ταχύτερος τρόπος μεταφοράς αρχείων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο υπολογιστή στην ίδια τοποθεσία, αλλά είναι εξαιρετική για να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση μικρών αρχείων.

Πολλές φορές συμβαίνει αυτό. Η κοντινή κοινή χρήση δεν λειτουργεί. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες που δεν χρησιμοποιούν αυτή την ενσωματωμένη λειτουργία κοινής χρήσης. Υπάρχουν πολλαπλές μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος εάν η Κοινή χρήση από κοντά δεν λειτουργεί στα Windows.

Επιλογές για τη διόρθωση της μη λειτουργίας του Nearby Sharing στα Windows 11

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσετε τη μη λειτουργία της κοντινής κοινής χρήσης στα Windows 11. Οι διαδικασίες συζητούνται λεπτομερώς σε αυτή τη δημοσίευση και οι διαδικασίες παρατίθενται παρακάτω.

  1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης σε κοντινή απόσταση
  2. Διατηρήστε και τις δύο συσκευές στο ίδιο δωμάτιο
  3. Και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi
  4. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου
  5. Τροποποίηση τύπου σύνδεσης δικτύου
  6. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth
  7. Διαμόρφωση υπηρεσίας Bluetooth
  8. Εκτελέστε το Bluetooth Troubleshooter
  9. Επαληθεύστε την υποστήριξη χαμηλής ενέργειας Bluetooth και στις δύο συσκευές
  10. Επαναφορά του Windows Update

Οι παραπάνω διαδικασίες ελέγχουν αν η κοντινή συσκευή κοινής χρήσης είναι συνδεδεμένη. Οι αναφερόμενοι τρόποι περιγράφονται βήμα προς βήμα με τις κατάλληλες εικόνες.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης σε κοντινή απόσταση

Η Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση λειτουργεί σωστά αν οι συσκευές είναι ανιχνεύσιμες. Για να το διασφαλίσετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε αν έχετε ρυθμίσει σωστά τις παραμέτρους της συσκευής.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις κοινής χρήσης σε κοντινή απόσταση στο πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Άνοιγμα για να εισέλθετε στις ρυθμίσεις κοινής χρήσης σε κοντινή απόσταση, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν ανοίξει η ρύθμιση Nearby Sharing (Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση), υπάρχουν τρεις επιλογές: Off (Απενεργοποίηση), My devices only (Μόνο οι συσκευές μου) και Everyone Nearby (Όλοι σε κοντινή απόσταση). Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Όλοι κοντά είναι επιλεγμένη, στη συνέχεια κλείστε τις ρυθμίσεις και τώρα η συσκευή σας είναι ανιχνεύσιμη.

Κρατήστε και τις δύο συσκευές στο ίδιο δωμάτιο

Η Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση χρησιμοποιεί τόσο Wi-Fi όσο και Bluetooth. Αυτές οι λειτουργίες υποστηρίζουν επικοινωνία μικρής εμβέλειας. Εάν οι συσκευές Windows τοποθετηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων, η δημιουργία και η διατήρηση της συνδεσιμότητας δεν είναι εύκολη.

Κρατήστε τις δύο συσκευές δίπλα η μία στην άλλη για να είναι δυνατή η λειτουργία του Nearby Sharing. Εάν το δωμάτιό σας έχει μεγάλο χώρο, τότε και οι δύο συσκευές πρέπει να είναι προκαθορισμένες στο ίδιο δωμάτιο.

Και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi

Για να λειτουργήσει η Κοινή χρήση από κοντά απαιτεί τη σύνδεση των συσκευών σε ένα κοινό δίκτυο Wi-Fi. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + A για να ανοίξετε το Κέντρο ενεργειών και κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi.

Συνδεθείτε στο προσωπικό δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού/γραφείου και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την άλλη συσκευή Windows με το ίδιο δίκτυο. Τώρα και οι δύο συσκευές είναι έτοιμες να μοιραστούν αρχεία.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δικτύου

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση συσκευών από τη λίστα. Όταν ανοίξει η διαχείριση συσκευών, μετακινηθείτε στο επηρεαζόμενο πρόγραμμα οδήγησης, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης και δείτε αν το σφάλμα εμφανιστεί ξανά.

Τροποποίηση τύπου σύνδεσης δικτύου

Η κοντινή κοινή χρήση λειτουργεί καλύτερα όταν ο τύπος δικτύου έχει οριστεί σε Ιδιωτικό στα Windows. Η μεταφορά αρχείων μπορεί να είναι εμφανώς πιο αργή αν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο. Επομένως, θα πρέπει να ρυθμίσετε το δίκτυο σε ιδιωτικό.

Όταν λάβετε το σφάλμα από το σύστημά σας, ελέγξτε για τις εγκατεστημένες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις πατώντας το πλήκτρο Windows + I ή μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί Windows και επιλέγοντας Ρυθμίσεις από το μενού εφαρμογών, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Κάντε κλικ στην επιλογή Δίκτυο και Διαδίκτυο στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην επιλογή Wi-Fi, όπου μπορείτε να συνδέσετε το δίκτυο και να διαχειριστείτε τα συνδεδεμένα δίκτυα κ.λπ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται το Δίκτυο με το οποίο είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, στη συνέχεια κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο συνδεδεμένο Δίκτυο και ενεργοποιήστε το ιδιωτικό Δίκτυο κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Τύπος δικτύουΛεπτομέρειες
Δημόσιο δίκτυοΗ συσκευή σας δεν είναι ανιχνεύσιμη στο δίκτυο. Χρησιμοποιήστε το στις περισσότερες περιπτώσεις όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο στο σπίτι, στη δουλειά ή σε δημόσιο χώρο.
Ιδιωτικό δίκτυοΗ συσκευή σας δεν είναι ανιχνεύσιμη στο Δίκτυο. Χρησιμοποιήστε το στις περισσότερες περιπτώσεις όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο στο σπίτι, στην εργασία ή σε δημόσιο χώρο.

Διαφορετικοί τρόποι για να διορθώσετε τη μη λειτουργία του Nearby Sharing στα Windows 11 – Πίνακας 1

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης Bluetooth

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση συσκευών από τη λίστα. Όταν ανοίξει η διαχείριση συσκευών, βρείτε την επιλογή Bluetooth, αναπτύξτε την, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης.

Ρύθμιση της υπηρεσίας Bluetooth

Τα Windows χρησιμοποιούν την Υπηρεσία υποστήριξης Bluetooth και την Υπηρεσία υποστήριξης χρήστη Bluetooth για να επιτρέψουν τη σωστή λειτουργία του προσαρμογέα Bluetooth. Οποιοδήποτε σφάλμα παρουσιαστεί στις παραπάνω υπηρεσίες που συζητήθηκαν, έχετε σφάλμα κατά την προσπάθεια κοινής χρήσης αρχείων με τη χρήση Nearby Sharing. 

Για να αφαιρέσετε τέτοια σφάλματα, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες στη γραμμή αναζήτησης της γραμμής εργασιών και επιλέξτε την κατάλληλη εφαρμογή βοηθητικού προγράμματος υπηρεσιών, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες, βρείτε την Υπηρεσία υποστήριξης Bluetooth και την Υπηρεσία υποστήριξης χρήστη Bluetooth από τη λίστα και κάντε δεξί κλικ σε αυτές. Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση από το μενού που εμφανίζεται. Τώρα, κλείστε το βοηθητικό πρόγραμμα υπηρεσιών και ανοίξτε ξανά το Nearby Sharing και επιχειρήστε μια μεταφορά αρχείου

Εκτέλεση της Αντιμετώπισης προβλημάτων Bluetooth

Τα Windows διαθέτουν ενσωματωμένες συσκευές αντιμετώπισης προβλημάτων για τον εντοπισμό και τη διόρθωση τυχόν προβλημάτων σε εξαρτήματα υλικού και λογισμικού. Για να επιλύσετε το πρόβλημα Bluetooth, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I για να εκκινήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Σύστημα και κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Κάτω από την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων, ανακαλύψτε την επιλογή Άλλες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις εφαρμογές με επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Άλλα και βρείτε την επιλογή Bluetooth. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δίπλα στην επιλογή Bluetooth. Τώρα, περιμένετε το βοηθητικό πρόγραμμα να βρει και να διορθώσει τα προβλήματα με τον προσαρμογέα Bluetooth στο σύστημά σας.

Επαλήθευση της υποστήριξης Bluetooth Low Energy (LE) και στις δύο συσκευές

Ένας άλλος τρόπος για να λειτουργήσει το Nearby Sharing, και οι δύο συσκευές απαιτούν Bluetooth έκδοση 4.0 με υποστήριξη Low Energy. Διαφορετικά, η λειτουργία δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Μπορείτε να ελέγξετε αν ο προσαρμογέας Bluetooth που διαθέτετε περιλαμβάνει υποστήριξη Low Energy (LE) κάνοντας δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows και επιλέγοντας Διαχείριση συσκευών από τη λίστα. Βρείτε το Bluetooth και αναπτύξτε το, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Bluetooth και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Στο παράθυρο ιδιοτήτων, κάντε κλικ στην καρτέλα Λεπτομέρειες. Βρείτε το Bluetooth radio supports Low Energy Central Role από το αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα Property (Ιδιότητα). Εάν η τιμή της ιδιότητας είναι true, η συσκευή περιλαμβάνει υποστήριξη Low Energy και έναν προσαρμογέα 4.0 ή μεταγενέστερο.

Επαναφορά της ενημέρωσης των Windows

Πολλές φορές οι ενημερώσεις των Windows μπορούν να καταστρέψουν τις υπάρχουσες λειτουργίες οποιουδήποτε συστήματος. Είναι ακούσιο και μπορεί να διορθωθεί μετά από πολλαπλά σχόλια των χρηστών. Όμως, για να αποφύγετε το πρόβλημα, μπορείτε να επαναφέρετε την ενημέρωση των Windows για να κάνετε τη λειτουργία του Nearby Sharing να λειτουργεί σωστά.

Πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις πατώντας το πλήκτρο Windows + I ή μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί Windows και επιλέγοντας Ρυθμίσεις από το μενού εφαρμογών, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση των Windows που υπάρχει στον αριστερό πίνακα. Στο δεξιό πάνελ, ανοίγουν οι υποεπιλογές της επιλογής Windows Update και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην υποεπιλογή Ιστορικό ενημερώσεων.

Κάτω από την επιλογή Ιστορικό ενημερώσεων, ορισμένες υποεπιλογές που σχετίζονται με το ιστορικό ενημερώσεων παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή Απεγκατάσταση ενημερώσεων και κάντε κλικ σε αυτήν.

Στο παράθυρο απεγκατάστασης ενημερώσεων, μπορείτε να βρείτε πρόσφατες ενημερώσεις με ένα κουμπί απεγκατάστασης δίπλα στις ενημερώσεις. Κάντε κλικ σε αυτά για να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις. Αλλά δεν θα μπορείτε να απεγκαταστήσετε ορισμένες ενημερώσεις.

Συμπέρασμα

Ο κοντινός διαμοιρασμός έχει πολλά προβλήματα, ενώ παρέχει ευκολία. Μπορεί να μεταφέρει εύκολα δεδομένα, αλλά έχει αυστηρούς περιορισμούς στην έκδοση των Windows. Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε μία προς μία. Παράλληλα, θα πρέπει να μάθετε και άλλους αποτελεσματικούς τρόπους μεταφοράς αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Σχολιάστε