Απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων απορρήτου διαφημίσεων του Chrome

Ας μάθουμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις απορρήτου διαφημίσεων του Chrome. Η τελευταία ενημέρωση σας φέρνει μια νέα λειτουργία απορρήτου, που παρουσιάζεται με τη λειτουργία απορρήτου διαφημίσεων που σας δίνει περισσότερες επιλογές σχετικά με τις διαφημίσεις που βλέπετε.

Ενώ οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολύτιμες, ορισμένοι χρήστες μπορεί να θεωρούν ενοχλητικές τις ειδοποιήσεις. Η απενεργοποίηση αυτών των ειδοποιήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στον ιστό με λιγότερες διακοπές, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσετε ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου σας ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις σας, και να απολαύσετε μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης.

Η τελευταία έκδοση του Chrome πρόσθεσε τα πλαίσια Fenced που λειτουργούν μαζί με άλλα API του Privacy Sandbox για την ενσωμάτωση σχετικού περιεχομένου, αποτρέποντας παράλληλα την περιττή κοινή χρήση πλαισίου. Με το API Topics, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα ενός χρήστη με τρίτους, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο.

Το Chrome εργάζεται για να σας κρατάει ασφαλείς και να προστατεύει το απόρρητό σας κατά την περιήγησή σας. Τα νέα χαρακτηριστικά βοηθούν στην προστασία της ταυτότητάς σας και σας δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές επιλέγουν τις διαφημίσεις που θα σας εμφανίσουν. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε υπολογιστές και συσκευές Android.

Το Chrome σημειώνει τα θέματα που σας ενδιαφέρουν με βάση τους ιστότοπους στους οποίους περιηγείστε και πόσο συχνά τους επισκέπτεστε. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτές τις λειτουργίες στις ρυθμίσεις του Chrome ανά πάσα στιγμή. Κατά την περιήγησή σας, μια διαφήμιση που λαμβάνετε μπορεί να είναι εξατομικευμένη ανάλογα με αυτές τις ρυθμίσεις και τις πολιτικές των ιστότοπων που επισκέπτεστε.

Ενεργοποιήστε μια λειτουργία απορρήτου διαφημίσεων

Η οθόνη Ενεργοποίηση της λειτουργίας απορρήτου μιας διαφήμισης θα σας παρουσιάσει περισσότερες επιλογές σχετικά με τις διαφημίσεις που βλέπετε. Τα θέματα διαφημίσεων βοηθούν τους ιστότοπους να σας εμφανίζουν σχετικές διαφημίσεις, προστατεύοντας παράλληλα το ιστορικό περιήγησης και την ταυτότητά σας. Το Chrome μπορεί να σημειώσει θέματα ενδιαφέροντος με βάση το πρόσφατο ιστορικό σας που αναπτύσσεται.

Κάνοντας κλικ στην επιλογή Περισσότερα, θα εμφανιστεί το κουμπί ρυθμίσεων για να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις του Chrome. Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την επιλογή σας.

Απενεργοποίηση της ειδοποίησης απορρήτου διαφημίσεων του Chrome

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σημαία για να αποκλείσετε την εμφάνιση του αναδυόμενου μηνύματος της λειτουργίας απορρήτου διαφημίσεων κατά την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

  • Ανοίξτε το Google Chrome.
  • Για να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις Privacy Sandbox, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter.
chrome://flags/#privacy-sandbox-settings-4

Στην ενότητα Privacy Sandbox Settings V4, επιλέξτε Disabled (Απενεργοποιημένο) από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μόλις τελειώσει! Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά την επανεκκίνηση του Google Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος, Θα δείτε ότι το μήνυμα AD Privacy Message δεν εμφανίζεται πλέον διαθέσιμο στην οθόνη έναρξης.

Απενεργοποιήστε το απόρρητο των διαφημίσεων στις ρυθμίσεις του Chrome

Έχω δει μερικές φορές ότι η επιλογή του μενού μέσω των ρυθμίσεων δεν απενεργοποιεί το μήνυμα απορρήτου των διαφημίσεων. Μόλις επιλέξετε και επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν στο Ενεργό, Σε τέτοια σενάρια, πρέπει να δοκιμάσετε με τη σημαία του χρωμίου που αναφέρεται παραπάνω για τη ρύθμιση των ρυθμίσεων της αμμοθυρίδας απορρήτου σε απενεργοποιημένο.

Ας προχωρήσουμε στη ρύθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου των διαφημίσεων για το Google Chrome. Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο … (3 τελείες) στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Απόρρητο διαφημίσεων. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από τους ιστότοπους για να σας εμφανίζουν διαφημίσεις.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις τρεις κατηγορίες μέσα στο απόρρητο των διαφημίσεων, τα θέματα διαφημίσεων, τις προτεινόμενες από την τοποθεσία διαφημίσεις και τη διαχείριση διαφημίσεων. Στη συνέχεια, θα απενεργοποιήσω τα θέματα διαφημίσεων, κάνοντας κλικ στην εμφανιζόμενη κατηγορία.

  • Θέματα διαφημίσεων: Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη. Το Chrome μπορεί να μοιράζεται έως και 3 θέματα κάθε φορά με τοποθεσίες. Μπορείτε να αποκλείσετε τα θέματα που δεν θέλετε να μοιράζεστε με τοποθεσίες.
  • Προτεινόμενες από την ιστοσελίδα διαφημίσεις: Με βάση τη δραστηριότητά σας σε έναν ιστότοπο. Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη. Το Chrome διαγράφει αυτόματα τις προτάσεις που είναι παλαιότερες από 30 ημέρες, αλλά ενδέχεται να επανεμφανιστούν εάν επισκεφθείτε ξανά τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
  • Διαχείριση διαφημίσεων: Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη. Καθώς περιηγείστε, οι ιστότοποι μοιράζονται περιορισμένο αριθμό δεδομένων για τη μέτρηση της απόδοσης των διαφημίσεων, όπως η ώρα της ημέρας που εμφανίστηκε μια διαφήμιση.

Τα θέματα διαφήμισης, Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το διακόπτη για να το απενεργοποιήσετε. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων με βάση τις πρόσφατες δραστηριότητες περιήγησής σας και τις χρησιμοποιούμενες από ιστότοπους.

Ομοίως, κάνοντας κλικ στην επιλογή Site-suggested ads μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Σχολιάστε