ΕΠΙΛΥΣΗ Ένα πρόγραμμα οδήγησης δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή στα Windows 11

Ας μάθουμε τον καλύτερο οδηγό για τη διόρθωση ενός προγράμματος οδήγησης που δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή στα Windows 11. Όταν ξεκινάτε τον υπολογιστή σας, το μήνυμα “Ένα πρόγραμμα οδήγησης δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή” σας εκνευρίζει. Ο ακριβής λόγος δεν μπορεί να γίνει γνωστός σε αυτό το σημείο- υπάρχουν ορισμένες λύσεις για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα γρήγορα.

Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει και να ρυθμίσει αυτόματα το υλικό από την τοπική βιβλιοθήκη προγραμμάτων οδήγησης και το Windows Update- μερικές φορές, το λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει ορισμένες συσκευές. Εάν ο υπολογιστής σας δεν εντοπίζει μια συγκεκριμένη συσκευή, το πρόγραμμα οδήγησης της συγκεκριμένης Συσκευής λείπει ή έχει καταστραφεί.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, τα Windows 11 συμπεριέλαβαν διάφορους τρόπους για τη διόρθωση του προβλήματος οποιουδήποτε προγράμματος οδήγησης συσκευής. Χειροκίνητα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή την κατάσταση χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Η επικοινωνία μεταξύ του λειτουργικού συστήματος και μιας συσκευής καταρρέει όταν το πρόγραμμα οδήγησης λείπει ή δεν έχει εντοπιστεί.

Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης, η ακεραιότητα της μνήμης κ.λπ. είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους το πρόγραμμα οδήγησης δεν μπορεί να φορτωθεί σε έναν υπολογιστή. Αυτή η δημοσίευση περιγράφει τις διάφορες διαδικασίες για τη διόρθωση ενός προγράμματος οδήγησης που δεν μπορεί να φορτωθεί σε έναν υπολογιστή σε θέματα των Windows 11 και τον αναλυτικό οδηγό βήμα προς βήμα για καλύτερη κατανόηση.

Τι είναι το πρόγραμμα οδήγησης επιδιόρθωσης προβλήματος μιας συσκευής σε ένα λειτουργικό σύστημα;

Το πρόγραμμα οδήγησης είναι ένα στοιχείο λογισμικού που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του λειτουργικού συστήματος και της Συσκευής. Ας υποθέσουμε ότι παρουσιάζεται οποιοδήποτε σφάλμα, οποιοδήποτε σφάλμα που σχετίζεται με το πρόγραμμα οδήγησης κατά την εκκίνηση ενός συστήματος από το χρήστη. Εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος ‘Ένα πρόγραμμα οδήγησης δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή’. Όλες οι διαδικασίες για την επίλυση αυτού του τύπου σφάλματος ονομάζονται Fix Driver of a Device (Επιδιόρθωση προγράμματος οδήγησης μιας Συσκευής).

Πώς να διορθώσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης που δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή στα Windows 11

Το πρόγραμμα οδήγησης είναι ένα αρχείο που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του συστήματος. Η καταστροφή ή η βλάβη αυτών των αρχείων μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, όπως σφάλματα όπως το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής δεν μπορεί να φορτωθεί και την αποτυχία προγραμμάτων. Το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ότι το αρχείο δεν μπορεί να φορτωθεί σωστά, οπότε τα προβλήματα θα πρέπει να σχετίζονται με τις ρυθμίσεις συστήματος στα Windows.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ζήτημα που αφορά το σφάλμα του προγράμματος οδήγησης διακόπτει την επικοινωνία μεταξύ του συστήματος λειτουργίας και της Συσκευής. Παρακάτω παρατίθενται οι διάφορες μέθοδοι επιδιόρθωσης, οι οποίες θα συζητηθούν λεπτομερώς.

 1. Εγκατάσταση της ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης
 2. Απεγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις
 3. Εκτελέστε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών
 4. Απενεργοποιήστε την ακεραιότητα μνήμης
 5. Διορθώστε χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου
 6. Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Συσκευή σας χωρίς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης. Στην περίπτωση αυτή, ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι η λειτουργία που υποστηρίζει το πρόγραμμα οδήγησης δεν λειτουργεί πλέον, γεγονός που μπορεί να έχει συνέπειες από αμελητέες έως σοβαρές.

Εγκατάσταση της ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης

Όταν λάβετε το σφάλμα από το σύστημά σας, ελέγξτε για τις εγκατεστημένες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις πατώντας το πλήκτρο Windows + I ή μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί Windows και επιλέγοντας Ρυθμίσεις από το μενού εφαρμογών, όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση των Windows που υπάρχει στον αριστερό πίνακα. Στο δεξιό πάνελ, ανοίγουν οι υποεπιλογές της επιλογής Windows Update και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην υποεπιλογή με την ονομασία Advanced Options (Επιλογές για προχωρημένους).

Στο παράθυρο Advanced Options (Επιλογές για προχωρημένους), μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή Optional Updates (Προαιρετικές ενημερώσεις) και κάντε κλικ σε αυτήν για να ανοίξει. Αν βρείτε ότι υπάρχουν ενημερώσεις ene.sys, τότε εγκαταστήστε τις στη Συσκευή σας. η εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο.

Απεγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων

Όταν το σύστημα των Windows έχει λάβει ενημερώσεις και το nse.sys εμφανίζει σφάλματα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων. Θα ήταν καλύτερο να απεγκαταστήσετε τις εγκατεστημένες ενημερώσεις από τη Συσκευή σας για τη συγκεκριμένη μονάδα δίσκου για να διορθώσετε το σφάλμα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις των Windows ακολουθώντας τη διαδικασία που φαίνεται στην Εικ.2.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση των Windows που υπάρχει στον αριστερό πίνακα. Στο δεξιό πάνελ, ανοίγουν οι υποεπιλογές της επιλογής Windows Update και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην υποεπιλογή Ιστορικό ενημερώσεων.

Κάτω από την επιλογή Ιστορικό ενημερώσεων, ορισμένες υποεπιλογές που σχετίζονται με το ιστορικό ενημερώσεων παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή Απεγκατάσταση ενημερώσεων και κάντε κλικ σε αυτήν.

Τύποι ενημέρωσηςΠεριγραφή
Ενημερώσεις ποιότηταςΕνημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για όλες τις συσκευές που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα
Ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησηςΜπορείτε να ανακτήσετε τυχόν ελλείπουσες ενημερώσεις
Ενημερώσεις ορισμούΟι ενημερώσεις καθορίζουν τις ιδιότητες του συστήματος
Άλλες ενημερώσειςΆλλες βασικές ενημερώσεις συστήματος που πρέπει να εγκατασταθούν
Απεγκατάσταση ενημερώσεωνΜπορείτε να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις εδώ
ΑνάκτησηΜπορείτε να ανακτήσετε τυχόν ελλείπουσες ενημερώσεις

Καλύτερος οδηγός για τη διόρθωση ενός προγράμματος οδήγησης που δεν μπορεί να φορτωθεί σε αυτή τη συσκευή στα Windows 11 – Πίνακας 1

Στο παράθυρο απεγκατάστασης ενημερώσεων, μπορείτε να βρείτε ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις με ένα κουμπί απεγκατάστασης δίπλα στις ενημερώσεις. Κάντε κλικ σε αυτά για να απεγκαταστήσετε τις ενημερώσεις. Αλλά δεν θα μπορείτε να απεγκαταστήσετε ορισμένες ενημερώσεις.

Μετά την επιτυχή απεγκατάσταση της ενημέρωσης, το σύστημά σας θα επανεκκινήσει. Όταν το σύστημά σας είναι έτοιμο να λειτουργήσει, μπορείτε να ελέγξετε αν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται.

Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών

Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών για να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάποιο σφάλμα υλικού. Εάν πρόκειται για πρόβλημα υλικού, η εφαρμογή αντιμετώπισης προβλημάτων θα αναλύσει και θα επιδιορθώσει το πρόβλημα. Ακολουθήστε τη διαδικασία για να ανοίξετε την αναζήτηση προβλημάτων υλικού και συσκευών.

Ανοίξτε το πλαίσιο Εκτέλεση χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Win+R για να βρείτε απευθείας το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού. Πληκτρολογήστε msdt.exe -id DeviceDiagnostic και κάντε κλικ στο κουμπί Ok για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί OK, σας μεταφέρει στο παράθυρο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών, το οποίο βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων του υπολογιστή. Από τα παράθυρα αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Απενεργοποιήστε την ακεραιότητα μνήμης

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας ακεραιότητας μνήμης μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Η λειτουργία ακεραιότητας μνήμης είναι διαθέσιμη στην ασφάλεια των Windows. Πληκτρολογήστε λοιπόν Windows Security στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ στην εφαρμογή Windows Security που προτείνεται πρώτα.

Όταν ανοίξει το Windows Security, επιλέξτε Device Security (Ασφάλεια συσκευής) από τις διαθέσιμες επιλογές ασφαλείας και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, βρείτε την επιλογή Απομόνωση πυρήνα και κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες απομόνωσης πυρήνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν κάνετε κλικ στις λεπτομέρειες απομόνωσης πυρήνα, είναι διαθέσιμη η επιλογή Memory Integrity (Ακεραιότητα μνήμης), η οποία αποτρέπει τις επιθέσεις από την εισαγωγή κακόβουλου κώδικα σε διεργασίες υψηλής ασφάλειας. Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που παρατίθενται παρακάτω.

 • Εναλλαγή του κουμπιού για να απενεργοποιήσετε την επιλογή ακεραιότητας μνήμης.
 • Κάντε κλικ στο Yes στο μήνυμα User Account Control (Έλεγχος λογαριασμού χρήστη)
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση όταν εμφανιστεί το μήνυμα για να εφαρμόσετε τη στροφή του αιτήματος ακεραιότητας μνήμης.
 • Τώρα η ακεραιότητα της μνήμης σας είναι απενεργοποιημένη.

Αν δεν κάνετε επανεκκίνηση μετά την απενεργοποίηση των επιλογών Ακεραιότητας μνήμης, μπορείτε να βρείτε ένα μήνυμα που εμφανίζεται ως “Αυτή η αλλαγή απαιτεί την επανεκκίνηση της συσκευής σας” με κίτρινα γράμματα, όπως φαίνεται στον αριθμό 4 της παρακάτω εικόνας.

Επιδιόρθωση χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή μητρώου

Μπορείτε να ανακαλύψετε ότι το σφάλμα εμφανίζεται επίσης όταν κάποιες από τις καταχωρήσεις μητρώου που σχετίζονται με τη Συσκευή έχουν καταστραφεί. Συγκεκριμένα, τα UpperFilters και LowerFilters είναι τα κλειδιά που πρέπει να διαγραφούν για να εξαλειφθεί αυτό το σφάλμα.

Για να αφαιρέσετε τα δύο κλειδιά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πρέπει να μάθετε το σωστό GUID (Globally Unique Identifier) της κατηγορίας της κατεστραμμένης Συσκευής. Τώρα πατήστε το πλήκτρο Win Key + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε Enter.

Βρείτε τη μονάδα δίσκου της επηρεαζόμενης συσκευής, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Ιδιότητες. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την Ιδιότητα και επιλέξτε Κλάση GUID. Στη συνέχεια, σημειώστε την τιμή στο πλαίσιο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή μητρώου, μπορείτε τώρα να βρείτε τη λύση για την αφαίρεση των κλειδιών UpperFilters και LowerFilters. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τη χρήση του επεξεργαστή μητρώου. Ας συζητήσουμε τις οδηγίες βήμα προς βήμα για αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Πάρτε αντίγραφο ασφαλείας – ο επεξεργαστής μητρώου μπορεί να επηρεάσει το σύστημα αν συμβεί κάποιο λάθος. Συνιστάται να λάβετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου πριν προχωρήσετε. Για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, μεταβείτε στην επιλογή File (Αρχείο) στην επάνω αριστερή γωνία του Registry Editor (Επεξεργαστής μητρώου). Κάντε κλικ σε αυτό, στη συνέχεια επιλέξτε Εξαγωγή και αποθηκεύστε το αντίγραφο ασφαλείας.

 • Πηγαίνετε στο αρχείο
 • Κάντε δεξί κλικ στο HKEY_LOCAL_MACHINE
 • Κάντε κλικ στο Export (Εξαγωγή)
 • Παρακαλώ φυλάξτε το

Τώρα, ανοίξτε το παράθυρο Εκτέλεση και πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R από το πληκτρολόγιο. Αυτή είναι η συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο εκτέλεσης. Τώρα, πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε. Στη συνέχεια, ζητείται η άδεια του διαχειριστή για την αλλαγή της Συσκευής. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

Τώρα, ανοίγει ο επεξεργαστής μητρώου. Βρείτε τη διαδρομή ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class. Ακολουθώντας το μονοπάτι, ήρθε η ώρα να φτάσετε στο φάκελο που σημειώθηκε προηγουμένως για να αφαιρέσετε αρχεία από αυτόν.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class

Μέσα στο κλειδί Class, εντοπίστε το GUID της κλάσης που σημειώθηκε προηγουμένως και επιλέξτε το- στη συνέχεια, στα δεξιά, θα δείτε τις τιμές UpperFilters και LowerFilters που είναι διαθέσιμες στη Συσκευή σας- αφαιρέστε τις.

Πρόσβαση στον υποφάκελο: {4d36c96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

Τώρα επιλέξτε το UpperFilters ή το Lowerfilters (αν και τα δύο είναι διαθέσιμα στη Συσκευή σας, επιλέξτε το καθένα ξεχωριστά και διαγράψτε τα), στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ πάνω του από τις επιλογές και επιλέξτε Διαγραφή. Κάντε κλικ στο Yes στο μήνυμα Confirm Value Delete (Επιβεβαίωση τιμής διαγραφής) και τελειώσατε. Κάντε επανεκκίνηση της Συσκευής σας.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Εάν το πρόγραμμα οδήγησης είναι ασύμβατο, τότε τα Windows δεν μπορούν να φορτώσουν τη συγκεκριμένη μονάδα δίσκου. Μπορείτε συχνά να επιλύσετε αυτό το είδος προβλήματος ενημερώνοντας το πρόγραμμα οδήγησης. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση συσκευών από τη λίστα. Όταν ανοίξει η διαχείριση συσκευών, μετακινηθείτε στο επηρεαζόμενο πρόγραμμα οδήγησης, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης και δείτε αν το σφάλμα εμφανιστεί ξανά.

Σχολιάστε