ΕΠΙΛΥΣΗ μηνυμάτων σφάλματος κρίσιμου συμβάντος ID 7036 Υπηρεσίες στα Windows 11

Ας μάθουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τα μηνύματα σφάλματος με αναγνωριστικό κρίσιμης περίπτωσης 7036 Υπηρεσίες που υποδεικνύουν σφάλματα στα Windows 11 και τις διάφορες μεθόδους για την εξάλειψη αυτού του τύπου σφάλματος στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να επιλύσετε τα σφάλματα ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο.

Αυτό το συμβάν καταγράφεται για διάφορες υπηρεσίες όταν η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη. Ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό το μήνυμα σφάλματος είναι ότι διάφορες υπηρεσίες εκτελούν διάφορες εργασίες κατά την εκκίνηση και μόλις τελειώσουν, σταματούν μόνες τους.

Οι περισσότερες υπηρεσίες που εκτελούνται στον υπολογιστή τον βοηθούν να εκτελεί σωστά τις εργασίες του, όπως αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο. Ωστόσο, οποιαδήποτε διακοπή ή αποτυχία με τη διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα το αναγνωριστικό συμβάντος 7036, το οποίο δείχνει το σφάλμα κατάστασης διακοπής της συσκευής και επηρεάζει τη διαδικασία εργασίας του υπολογιστή σας.

Σε αυτή τη δημοσίευση η διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος event id 7036 από τη συσκευή σας. Οι δυνατότητες του μηνύματος σφάλματος και οι λύσεις για το πρόβλημα συζητούνται παρακάτω. Η βασική αντιμετώπιση προβλημάτων περιγράφεται επίσης εδώ.

Τι είναι το αναγνωριστικό συμβάντος 7036;

Το αναγνωριστικό συμβάντος 7036 στα Windows 11 σημαίνει ότι η επιλεγμένη υπηρεσία άλλαξε στην κατάσταση που εμφανίζεται στο μήνυμα. Αντιπροσωπεύει την υπηρεσία που προσδιορίζεται στο μήνυμα σφάλματος που ξεκίνησε ή σταμάτησε ξαφνικά. Έτσι, η αλλαγή κατάστασης της υπηρεσίας έχει ως αποτέλεσμα η υπηρεσία με αναγνωριστικό συμβάντος 7036 να εισέρχεται στο σφάλμα κατάστασης διακοπής και στη Διαχείριση ελέγχου υπηρεσιών που στέκεται στην πηγή.

Πώς εμφανίζεται το αναγνωριστικό συμβάντος 7036

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται το συμβάν id 7036 και η λεπτομερής καθοδήγηση βήμα προς βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιγράφεται παρακάτω.

 • Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος
 • Εκδίδεται με το αρχείο Cpmmon.dll
 • Γεμάτο από αρχεία καταγραφής
 • Υψηλό ζήτημα CPU

Το θέμα Basic Service Operations εμφανίζεται με το αναγνωριστικό συμβάν 7036. Ο Διαχειριστής ελέγχου υπηρεσιών μεταδίδει αιτήματα ελέγχου σε εκτελούμενες υπηρεσίες και υπηρεσίες προγράμματος οδήγησης. Διατηρεί επίσης πληροφορίες κατάστασης σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες και αναφέρει αλλαγές διαμόρφωσης και αλλαγές κατάστασης.

Αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια. Οι λεπτομέρειες του συμβάντος παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

ΌνομαΠεριγραφή
ΠροϊόνΛειτουργικό σύστημα Windows
ID7036
ΠηγήΔιαχειριστής ελέγχου υπηρεσιών
Έκδοση6.0
Συμβολικό όνομαEVENT_SERVICE_STATUS_SUCCESS
ΜήνυμαΗ υπηρεσία %1 εισήλθε στην κατάσταση %2.

Αναγνωριστικό κρίσιμου συμβάντος 7036: Υπηρεσίες που υποδεικνύουν μηνύματα σφάλματος – Πίνακας 1

Ορισμένες λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλύσετε το σφάλμα και να επαναφέρετε τις υπηρεσίες σας σε λειτουργία. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι προκαταρκτικοί έλεγχοι που πρέπει να εκτελέσετε πριν από την αντιμετώπιση προβλημάτων.

 • Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές παρασκηνίου στον υπολογιστή σας.
 • Αποσυνδέστε τυχόν εξωτερικές συσκευές από τον υπολογιστή σας.
 • Επανεκκινήστε τα Windows σε Ασφαλή λειτουργία και ελέγξτε αν το αναγνωριστικό συμβάν 7036 παραμένει.

Καθαρή μπότα

Μια καθαρή εκκίνηση ελέγχει τα προγράμματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν το σφάλμα από τη ρίψη κατά την εκκίνηση του συστήματος. Για να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα.

Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου εντολών Εκτέλεση πατώντας Windows Key + R, πληκτρολογήστε msconfig και κάντε κλικ στο OK ή πατήστε Enter από το πληκτρολόγιό σας.

Όταν πατήσετε enter, ανοίγει το παράθυρο System Configuration (Διαμόρφωση συστήματος). Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα Υπηρεσίες, κατόπιν επιλέξτε την επιλογή Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft και κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK.

Αφού απενεργοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες της Microsoft, ανοίξτε την καρτέλα Έναρξη λειτουργίας, όπως υποδεικνύεται στην παρακάτω εικόνα. Για να διαχειριστείτε τα στοιχεία εκκίνησης, χρησιμοποιήστε την ενότητα Εκκίνηση της Διαχείρισης εργασιών. Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα της διαχείρισης εργασιών.

Τώρα ανοίγει η ενότητα Εκκίνηση της Διαχείρισης εργασιών, επιλέξτε τις υπηρεσίες, κάντε δεξί κλικ σε αυτές, επιλέξτε απενεργοποίηση και κλείστε τη διαχείριση εργασιών, πατήστε OK στην καρτέλα Εκκίνηση που ανοίχτηκε προηγουμένως και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Επίσης, μπορείτε να περάσετε από μια άλλη διαδικασία καθαρής εκκίνησης, για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο System Configuration (Διαμόρφωση συστήματος) όπως φαίνεται στην Εικ. 2 παραπάνω, στη συνέχεια, στην καρτέλα General (Γενικά) επιλέξτε Selective Startup (Επιλεκτική εκκίνηση) και αποεπιλέξτε όλες τις επιλογές, αλλά δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την αρχική διαμόρφωση εκκίνησης, τώρα κάντε κλικ στο OK και επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Διαγραφή τοπικού υποκλειδιού στον επεξεργαστή μητρώου

Χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή μητρώου, υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ένδειξη απορρήτου κρυφής κάμερας στα Windows. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τη χρήση του επεξεργαστή μητρώου. Ας συζητήσουμε τις οδηγίες βήμα προς βήμα για αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας – το πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου μπορεί να επηρεάσει το σύστημα σε περίπτωση λάθους. Συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου πριν προχωρήσετε. Για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, μεταβείτε στην επιλογή File (Αρχείο) στην επάνω αριστερή γωνία του Registry Editor (Επεξεργαστής μητρώου). Κάντε κλικ σε αυτό, στη συνέχεια επιλέξτε Εξαγωγή και αποθηκεύστε το αντίγραφο ασφαλείας.

 • Πηγαίνετε στο αρχείο
 • Κάντε δεξί κλικ στο HKEY_LOCAL_MACHINE
 • Κάντε κλικ στο Export (Εξαγωγή)
 • Παρακαλώ φυλάξτε το
Τύπος ρύθμισηςΚυψέληΚλειδίΥποκλειδίΔράση
ΜητρώοHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\PolicyΤοπικόΔιαγραφή φακέλου

Αναγνωριστικό κρίσιμου συμβάντος 7036: Υπηρεσίες που υποδεικνύουν μηνύματα σφάλματος – Πίνακας 2

Τώρα, ανοίξτε το παράθυρο Εκτέλεση και πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R από το πληκτρολόγιο. Αυτή είναι η συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο εκτέλεσης. Τώρα, πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε. Στη συνέχεια, ζητείται η άδεια του διαχειριστή για την αλλαγή της Συσκευής. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

 • Window Key + R (Για να ανοίξετε την εντολή εκτέλεσης)
 • Πληκτρολογήστε ‘regedit’ και πατήστε OK
 • Άδεια διαχειριστή πατήστε Ναι

Τώρα, ανοίγει ο Επεξεργαστής μητρώου. Βρείτε τη διαδρομή ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Lcoal.’ Ακολουθώντας το μονοπάτι, έφτασα στο κλειδί Policy και βρήκα το υποκλειδί Local για περαιτέρω ενέργειες.

Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο υποκλειδί Local και κάντε κλικ στο Delete. Ανοίγει ένα παράθυρο επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Ναι για να διαγράψετε το φάκελο και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local

Εκτέλεση σάρωσης SFC

Μια άλλη διαδικασία για να διορθώσετε το συμβάν σφάλματος id 7036 εκτελώντας τη σάρωση SFC στο σύστημά σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Elevated Command Prompt και πληκτρολογήστε SFC /scannow και πατήστε Enter.

Το σύστημα ξεκινά τη διαδικασία σάρωσης, η οποία θα διαρκέσει λίγο χρόνο. Επίσης, εμφανίζει το ποσοστό (%) ολοκλήρωσης της σάρωσης και εμφανίζει το αποτέλεσμα της σάρωσης αμέσως, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Τώρα κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Η σάρωση SFC μπορεί να βρει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος που προκαλούν το σφάλμα ID συμβάντος 7036 στον υπολογιστή σας.

SFC /scannow

Ενεργοποίηση της επιλογής κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών

Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα ενεργοποιώντας την επιλογή Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου εντολής Εκτέλεση πατώντας το πλήκτρο Windows Key + R, πληκτρολογήστε firewall.cpl και κάντε κλικ στο OK ή πατήστε Enter από το πληκτρολόγιό σας.

Τώρα ανοίγει το παράθυρο του τείχους προστασίας των Windows Defender. Κάντε κλικ στην επιλογή Allow an app or feature through Windows Defender Firewall για να εισέλθετε.

Ανοίγει το παράθυρο Allowed Apps (Επιτρεπόμενες εφαρμογές), κάντε κλικ στο Change settings (Αλλαγή ρυθμίσεων) και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε το File and Printer Sharing (Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών). Τώρα, τσεκάρετε το File and Printer Sharing (Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών) και πατήστε OK, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Σχολιάστε