ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος αποθήκευσης αργών συνημμένων στην εφαρμογή του Outlook

Ας μάθουμε πώς να επιλύσουμε το πρόβλημα αργής αποθήκευσης συνημμένων στην εφαρμογή Outlook. Η αποθήκευση συνημμένων σε διαδρομή δικτύου στην εφαρμογή Outlook Desktop φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση. Σχετικά με ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με το Office, η Microsoft δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει το FIX για το Office And Windows HTML Remote Code Execution Zero Day Vulnerability CVE-2023-36884.

Η διαδικασία αποθήκευσης αυτών των συνημμένων αρχείων διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, προκαλώντας ταλαιπωρία και αναποτελεσματικότητα στην καθημερινή ροή εργασιών. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα απόδοσης για να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και να διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση αρχείων.

Η εφαρμογή Microsoft 365 Outlook έχει πολλά προβλήματα με τις τελευταίες εκδόσεις (Another Outlook Zero Day Vulnerability with May 2023 Patch Tuesday). Η ομάδα του Microsoft Outlook εργάζεται επίσης στην ολοκαίνουργια έκδοση του Outlook. Έτσι, πραγματοποιούνται πολλές αλλαγές στην ομάδα του Outlook.

Κατά την προσπάθεια αποθήκευσης συνημμένων αρχείων απευθείας σε μια τοποθεσία δικτύου από την εφαρμογή Outlook Desktop, υπάρχει μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση στο χρόνο απόκρισης. Αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει πολλούς χρήστες σε ολόκληρο τον οργανισμό, καθιστώντας το ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα που απαιτεί άμεση προσοχή.

Τι είναι η αργή αποθήκευση συνημμένων στην επιφάνεια εργασίας του Outlook;

Η αργή αποθήκευση συνημμένων στο Outlook Desktop αναφέρεται σε προβλήματα απόδοσης των χρηστών κατά την αποθήκευση συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά τη διαδικασία αυτή εμφανίζονται σημαντικές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου “Αποθήκευση ως”. Προκαλεί ταλαιπωρία και εμποδίζει την αποτελεσματικότητα της ροής εργασιών.

ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος αποθήκευσης αργών συνημμένων στην εφαρμογή του Outlook

Όταν χρησιμοποιείτε το Outlook με μια προεπιλεγμένη διαμόρφωση για την αποθήκευση συνημμένων σε μια διαδρομή δικτύου, οι χρήστες ενδέχεται να παρουσιάσουν μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση πριν εμφανιστεί τελικά το πλαίσιο διαλόγου “Αποθήκευση ως”. Αυτή η καθυστέρηση εμφανίζεται αφού κάνουν κλικ στο συνημμένο για να το αποθηκεύσουν στην καθορισμένη τοποθεσία δικτύου.

 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του συνημμένου και επιλέξτε την επιλογή Αποθήκευση ως από το μενού περιβάλλοντος.

Οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ένα προσωρινό παράθυρο διαλόγου στην οθόνη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμονής. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και να δυσχεράνει την ομαλή ροή εργασιών, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με πολλαπλά συνημμένα αρχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρόβλημα αργής αποθήκευσης συνημμένων είναι γνωστό ότι εμφανίζεται στις εφαρμογές M365 με τις αναφερόμενες κατασκευές για τα αντίστοιχα κανάλια. Ο παρακάτω πίνακας σας βοηθά να δείτε το τρέχον κανάλι και το μηνιαίο κανάλι επιχείρησης, την έκδοση και την κατασκευή.

Όνομα κατασκευήςΚανάλιΈκδοσηΚατασκευάστε το
Τρέχον κανάλιΕφαρμογές M365230416327.20214
Μηνιαίο κανάλι EnterpriseΕφαρμογές M365230416327.20324

ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος αποθήκευσης αργών συνημμένων στην εφαρμογή του Outlook – Πίνακας 1

Παράκαμψη – Καθυστέρηση στη φόρτωση διαλόγου “Αποθήκευση ως” για συνημμένα στη διαδρομή δικτύου στο Outlook

Το Outlook, το Office και τα Windows διερευνούν το αναφερόμενο πρόβλημα που σχετίζεται με την καθυστέρηση που παρατηρείται κατά την αποθήκευση συνημμένων σε διαδρομή δικτύου στο Outlook. Η άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας χειρισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.

Η αιτία της καθυστέρησης ενδέχεται να σχετίζεται με διάφορους παράγοντες, όπως η καθυστέρηση δικτύου, οι χρόνοι απόκρισης του διακομιστή ή οι συγκρούσεις με άλλο λογισμικό που εκτελείται στο σύστημα. Εάν αναζητάτε επειγόντως μια λύση για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης στη φόρτωση του διαλόγου ‘Αποθήκευση ως’ κατά την αποθήκευση συνημμένων σε διαδρομή δικτύου στο Outlook ή πρέπει να επιβεβαιώσετε εάν το πρόβλημα ισχύει για το σύστημά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

 • Επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση των εφαρμογών Microsoft 365 (Office)
 • Για να ορίσετε τον τύπο εκκίνησης της υπηρεσίας WebClient σε Απενεργοποιημένη μέσω των Υπηρεσιών των Windows

A. Επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση των εφαρμογών Microsoft 365 (Office)

Από προεπιλογή, οι εγκαταστάσεις του Microsoft Office ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που γίνονται διαθέσιμες νέες ενημερώσεις, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις τελευταίες δυνατότητες, διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις ασφαλείας. Οι αυτόματες ενημερώσεις είναι γενικά επωφελείς, αλλά σε ορισμένα σενάρια εισάγουν απροσδόκητη συμπεριφορά ή προβλήματα με κάποια από τις εφαρμογές του Office.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως προτιμήσουμε να επιστρέψουμε προσωρινά στην προηγούμενη έκδοση μέχρι να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίσατε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση του Office.

 1. Ορίστε μια υπενθύμιση για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε μελλοντική ημερομηνία
 2. Εγκαταστήστε την προηγούμενη έκδοση του Office
 3. Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων για το Office

1. Ορίστε μια υπενθύμιση για να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις σε μελλοντική ημερομηνία

Η απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων είναι απαραίτητη πριν από την επαναφορά μιας εγκατάστασης του Office σε παλαιότερη έκδοση. Για να αποφύγετε να χάσετε μελλοντικές ενημερώσεις, ορίστε μια υπενθύμιση για περιοδικό έλεγχο για νεότερες εκδόσεις.

Εγκαταστήστε την προηγούμενη έκδοση του Office

Για να εγκαταστήσετε την προηγούμενη έκδοση του Office, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Microsoft για το “Ιστορικό ενημερώσεων για τις εφαρμογές Microsoft 365 Apps for the enterprise. Βρείτε την ενημερωμένη έκδοση που είναι προηγούμενη της τρέχουσας έκδοσης του Office και σημειώστε τον πλήρη αριθμό της έκδοσής της

 • Αποκτήστε πρόσβαση στον σύνδεσμο του Κέντρου Λήψης που παρέχεται για να κατεβάσετε το αυτοεκχυλιζόμενο εκτελέσιμο αρχείο. Αυτό το αρχείο περιέχει το εκτελέσιμο αρχείο του Office Deployment Tool (Setup.exe) και ένα αρχείο παραμέτρων (Configuration.xml).
 • Ανοίξτε το Notepad και αντιγράψτε τον κώδικα XML που δίνεται στις οδηγίες
<Διαμόρφωση>
<Updates Enabled="TRUE" TargetVersion="16.0.xxxxx.yyyyy" />
</Configuration>
 • Ανοίξτε μια αυξημένη γραμμή εντολών και κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”, πληκτρολογήστε “cmd” στο πλαίσιο “Έναρξη αναζήτησης” και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο “cmd.exe”.Επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής” για να ανοίξετε μια αυξημένη γραμμή εντολών και αλλάξτε τον κατάλογο στη θέση όπου έχετε τα αρχεία Setup.exe και Config.xml.
 • Στην αυξημένη γραμμή εντολών, εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή
setup.exe /configure config.xml
 • Εκκινήστε μια εφαρμογή του Office και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχείο > Λογαριασμός.
 • Στην ενότητα Πληροφορίες προϊόντος, επιλέξτε Επιλογές ενημέρωσης > Ενημέρωση τώρα.

3. Απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις για το Office

Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για τον χειροκίνητο έλεγχο των ενημερώσεων του Office. Μπορείτε να αποτρέψετε το Office από την εγκατάσταση νέων ενημερώσεων απενεργοποιώντας τις αυτόματες ενημερώσεις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε με επιτυχία τις αυτόματες ενημερώσεις για το Microsoft Office. Αυτό σημαίνει ότι το Office δεν θα εγκαθιστά πλέον αυτόματα νέες ενημερώσεις. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ελέγχετε χειροκίνητα για ενημερώσεις και να τις εγκαθιστάτε ανάλογα με την ευκολία και τις απαιτήσεις σας.

 • Ανοίξτε το Microsoft Outlook από το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο.
 • Επιλέξτε Λογαριασμός Office από την καρτέλα Αρχείο
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές ενημερώσεων” και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση ενημερώσεων.

B. Για να ορίσετε τον Τύπο εκκίνησης της υπηρεσίας WebClient σε Απενεργοποιημένο μέσω των Υπηρεσιών των Windows

Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία WebClient. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε και να αποτρέψετε την αυτόματη εκκίνηση της υπηρεσίας WebClient. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα “Windows + R” για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Πληκτρολογήστε “services.msc” στο πλαίσιο εκτέλεσης και πατήστε το κουμπί Ok.

Το παρακάτω παράθυρο δείχνει το παράθυρο υπηρεσιών. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των υπηρεσιών και εντοπίστε την υπηρεσία “WebClient”. Επιτρέπει σε προγράμματα που βασίζονται στα Windows να δημιουργούν, να έχουν πρόσβαση και να τροποποιούν αρχεία που βασίζονται στο διαδίκτυο. Εάν διακοπεί αυτή η υπηρεσία, αυτές οι λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες. Εάν αυτή η υπηρεσία απενεργοποιηθεί, οποιαδήποτε υπηρεσία που εξαρτάται ρητά από αυτήν δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Κάντε διπλό κλικ στο WebClient θα ανοίξουν οι ιδιότητες του WebClient. Στο παράθυρο “Ιδιότητες WebClient”, μεταβείτε στην καρτέλα “Γενικά”. Εμφανίζεται ένας κατάλογος επιλογών, όπως το όνομα υπηρεσίας, το όνομα εμφάνισης, ο τύπος εκκίνησης κ.λπ. Στην ενότητα “Startup type” (Τύπος εκκίνησης), επιλέξτε “Disabled” (Απενεργοποιημένο) από το αναπτυσσόμενο μενού.

 • Κάντε κλικ στο ΟΚ για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Σχολιάστε