Ενεργοποίηση Απενεργοποίηση αυτόματων στιγμιότυπων οθόνης για ιστοσελίδες στο Microsoft Edge

Ας μάθουμε πώς να ενεργοποιείτε την Απενεργοποίηση αυτόματων στιγμιότυπων οθόνης για ιστοσελίδες στο Microsoft Edge. Ένας χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει μια επιλογή για την αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης των ιστότοπων που επισκέπτεστε, τα οποία εμφανίζονται ως προεπισκόπηση μικρογραφιών στην καρτέλα Ιστορικό.

Στην τελευταία προεπισκόπηση του προγράμματος περιήγησης που είναι διαθέσιμη στο Canary Channel ή στο Dev Channel, η Microsoft δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στον Edge να καταγράφει στιγμιότυπα οθόνης των ιστότοπων που επισκέπτεστε και είναι διαθέσιμα ως μικρογραφίες προεπισκόπησης όταν περνάτε το ποντίκι πάνω από το σύνδεσμο στην καρτέλα Ιστορικό.

Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά πολύ εύκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν τη σελίδα που θέλετε να επισκεφθείτε ξανά. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Edge που περιλαμβάνεται στα Windows 11 βασίζεται στη διεπαφή Chromium και κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 2020. Είναι συμβατός με εκδόσεις των Windows και του macOS. Επίσης, είναι συμβατό με το Android και το iOS.

Διαθέτει επίσης ταχύτητα, επιδόσεις και την καλύτερη στην κατηγορία της συμβατότητα για ιστότοπους και επεκτάσεις με ενσωματωμένες λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας. Σε αυτή τη δημοσίευση, περιγράφονται λεπτομερώς οι λεπτομέρειες της λειτουργίας Αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης για ιστοσελίδες.

Ενεργοποίηση Απενεργοποίηση αυτόματων στιγμιότυπων οθόνης για ιστοσελίδες στο Microsoft Edge

Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε ένα τηλέφωνο ή ένα tablet είναι ευκολότερη σε σύγκριση με έναν υπολογιστή. Τα τελευταία Windows PC διαθέτουν ενσωματωμένα εργαλεία (εργαλείο αποκοπής) για το σκοπό αυτό. Τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο διαθέτουν επίσης τέτοια εργαλεία. Ήταν αρκετά τεχνικό για άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Αν θέλετε μια γρήγορη μέθοδο, χρησιμοποιήστε το εργαλείο καταγραφής ιστού του Microsoft Edge. Τα αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης μπορούν να είναι διαθέσιμα μόνο στο κανάλι Microsoft Edge Canary Channel & Dev Channel.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης, πρέπει να ανοίξετε το Κανάλι καναλιών του Microsoft Edge Canary Channel ή το Κανάλι Dev Channel. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις τελείες που βρίσκεται στη δεξιά επάνω γωνία του προγράμματος περιήγησης Edge. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Τώρα που το παράθυρο ρυθμίσεων είναι ανοιχτό, κάντε κλικ στις επιλογές Απόρρητο, Αναζήτηση και Υπηρεσίες στο αριστερό πλαίσιο και οι επιλογές του θα εμφανιστούν στο δεξί πλαίσιο. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή Αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης της τοποθεσίας για το Ιστορικό στο δεξί πλαίσιο. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο εναλλαγής για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης.

Το Save screenshots of site for History (Αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης του ιστότοπου για το Ιστορικό) λέει ότι “θα λαμβάνουμε στιγμιότυπα οθόνης των ιστότοπων που επισκέπτεστε και θα τα αποθηκεύουμε, ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε γρήγορα τον ιστότοπο που θέλετε από το ιστορικό”.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να συλλάβετε στιγμιότυπα οθόνης από την ιστοσελίδα. Ορισμένοι μπορούν να αντιμετωπιστούν χειροκίνητα και κάποιοι χρησιμοποιούνται για να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα.

Ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε εικόνες ιστοσελίδας, περνώντας το ποντίκι πάνω από τους συνδέσμους ιστού που αποθηκεύονται στο ιστορικό. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε Ctrl + H για να ανοίξετε το Ιστορικό ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο μενού με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και να κάνετε κλικ στην επιλογή Ιστορικό.

Όταν ανοίγει το παράθυρο Ιστορικό, υπάρχει ένα εικονίδιο εικόνας κοντά στο εικονίδιο διαγραφής. Κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση εικόνων περνώντας το ποντίκι από πάνω του. η εικόνα ένα δείχνει την απενεργοποιημένη επιλογή και η εικόνα δύο δείχνει την ενεργοποιημένη επιλογή.

Χειροκίνητη διαδικασία λήψης στιγμιότυπων οθόνης στο Microsoft Edge με τη χρήση Web Capture

Για να καταγράψετε εικόνες στον Microsoft Edge και να τις επεξεργαστείτε χειροκίνητα, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Win + Shift + S. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το μενού τριών σημείων που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, να επιλέξετε Web Capture.

Συμβουλή μπόνους μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση για αυτό κάνοντας δεξί κλικ στο Web Capture και επιλέγοντας Εμφάνιση στη γραμμή εργαλείων, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Η συντόμευση που δημιουργήθηκε στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Κάνοντας κλικ στη συντόμευση που δημιουργήσατε όπως φαίνεται παραπάνω ή δοκιμάζοντας τη μέθοδο που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης χειροκίνητα. Όταν κάνετε κλικ στη συντόμευση υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές που παρατίθενται παρακάτω.

 • Περιοχή σύλληψης: Καταγραφή μέρους της σελίδας.
 • Σύλληψη ολόκληρης σελίδας: Λήψη ολόκληρης της σελίδας.
 • Επιλέξτε το διαδίκτυο: Αντιγραφή περιεχομένου με μορφοποίηση.

Περιοχή σύλληψης

Όταν επιλέγετε αυτή την επιλογή, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το τμήμα της σελίδας που θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε και να σύρετε την απαιτούμενη περιοχή που θέλετε να συλλάβετε. Και έχετε κάποιες επιλογές σχετικά με την επιλεγμένη εικόνα.

 • Αντιγραφή: Αντιγραφή των εικόνων.
 • Σύλληψη σήμανσης: Επεξεργαστείτε την εικόνα όπως φαίνεται στην Εικ. 10 παρακάτω.
 • Οπτική αναζήτηση: Αναζήτηση του σχετικού περιεχομένου.

Σύλληψη πλήρους σελίδας

Αυτό χρησιμοποιείται για τη λήψη πλήρους στιγμιότυπου οθόνης της τρέχουσας ιστοσελίδας και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε την εικόνα όπως απαιτείται. Υπάρχουν ορισμένες επιλογές που επιτρέπονται σε αυτή την εικόνα για να την επεξεργαστείτε.

 1. Ισοπαλία: Μπορείτε να ζωγραφίσετε οτιδήποτε.
 2. Σβήσιμο: Μπορείτε να σβήσετε αν σχεδιάσετε κάτι λάθος.
 3. Μοιραστείτε: Μπορείτε να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε.
 4. Αντιγραφή: Αντιγραφή της τρέχουσας εικόνας.
 5. Αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα στο σημείο που επιθυμείτε να την αποθηκεύσετε.

Επιλογή Ιστού

Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για την επιλογή ενός συγκεκριμένου περιεχομένου. Αφού επιλέξετε το περιεχόμενο, αντιγράφονται όλες οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Σχολιάστε