Πώς να βρείτε πληροφορίες οθόνης στα Windows 11

Ας μάθουμε πώς να βρίσκουμε πληροφορίες οθόνης στα Windows 11. Εδώ μπορείτε να μάθετε τις προδιαγραφές της οθόνης, το όνομα της οθόνης και πώς να μετονομάσετε την οθόνη. Οι δυνατότητες της οθόνης ενός υπολογιστή συνδέονται με την οθόνη και την εγκατεστημένη κάρτα γραφικών.

Οι περισσότεροι χρήστες δίνουν πλήρη προσοχή στην κάρτα γραφικών, ενώ κανείς δεν δίνει σημασία στην οθόνη. Γι’ αυτό κάθε χρήστης πρέπει να γνωρίζει πώς να βρίσκει πληροφορίες για την οθόνη στα Windows 11. Το όνομα της οθόνης και η κάρτα γραφικών είναι συνδεδεμένα.

Μπορεί να χρειαστείτε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις προηγμένες ιδιότητες της οθόνης, όπως λειτουργία ενεργού σήματος, βάθος bit, μορφή χρώματος, χρωματικός χώρος κ.λπ. Αυτές οι πληροφορίες είναι γνωστές από τις ρυθμίσεις της οθόνης, όπου μπορείτε να γνωρίζετε τις λεπτομερείς πληροφορίες της οθόνης σας.

Αυτή η δημοσίευση περιγράφει τις ρυθμίσεις της οθόνης, το όνομα και τις προδιαγραφές και δείχνει πώς μπορείτε να μετονομάσετε το όνομά σας. Συνεχίστε να διαβάζετε τη δημοσίευση για να μάθετε τη λεπτομερή περιγραφή.

Εύρεση πληροφοριών οθόνης στα Windows 11 στις Ρυθμίσεις

Οι Ρυθμίσεις οθόνης για προχωρημένους είναι ένας από τους απλούς τρόπους για να λάβετε τις ρυθμίσεις ανάλυσης οθόνης και τις λεπτομέρειες της οθόνης. Λειτουργεί επίσης για ασύρματες οθόνες. Για να λάβετε πληροφορίες οθόνης, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, από τις ρυθμίσεις, θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τις λεπτομερείς πληροφορίες. Ακολουθήστε τη διαδικασία για να μάθετε περισσότερα.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις πατώντας το πλήκτρο Win Key + I ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλήκτρο Windows και να επιλέξετε Ρυθμίσεις για να εισέλθετε στο παράθυρο ρυθμίσεων.

Όταν εισέρχεστε στο παράθυρο Ρυθμίσεις, από προεπιλογή, εμφανίζεται το παράθυρο Σύστημα, όπου βλέπετε την επιλογή Οθόνη. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση για να εισέλθετε στο παράθυρο ρυθμίσεων οθόνης.

Όταν κάνετε κλικ στην οθόνη, μεταφέρεστε στις ρυθμίσεις οθόνης, στη συνέχεια επιλέξτε τη ρύθμιση Advance display και κάντε κλικ σε αυτήν.

Στο παράθυρο Advanced Display, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που αφορούν τη διαμόρφωση της οθόνης για την οθόνη που εμφανίζεται σε αυτό, οι λεπτομέρειες παρατίθενται παρακάτω.

 • Λειτουργία επιφάνειας εργασίας: Εμφανίζει τη διαθέσιμη ανάλυση οθόνης και το ρυθμό ανανέωσης.
 • Λειτουργία ενεργού σήματος: Δείχνει την τρέχουσα ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.
 • Βάθος bit: Δείχνει τον αριθμό των bit που απαιτούνται για την παρουσίαση του χρώματος ενός μεμονωμένου εικονοστοιχείου μιας εικόνας. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή των bit, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση. Οι σημερινές οθόνες διαθέτουν 8 ή υψηλότερα bit.
 • Χρώμα Μορφή: Στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει RGB.
 • Χρωματικός χώρος: Δείχνει τη σειρά των χρωμάτων που εμφανίζει η οθόνη. Δείχνει είτε το τυπικό δυναμικό εύρος (SDR) είτε το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR).

Εάν έχετε περισσότερες από μία οθόνες συνδεδεμένες στη συσκευή σας και θέλετε να προβάλετε την ανάλυση οθόνης ή τις πληροφορίες οθόνης για αυτές, επιλέξτε το όνομα της οθόνης που θέλετε να προβάλετε λεπτομέρειες από την επιλογή “Επιλέξτε μια οθόνη για να προβάλετε ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης για το όνομα οθόνης που εμφανίζεται επισημασμένο στην ενότητα Πληροφορίες οθόνης. Στη θέση του ονόματος, βάλτε τον αριθμό που έχει εκχωρηθεί στην οθόνη.

Υπάρχει η επιλογή Choose a refresh rate (Επιλογή ρυθμού ανανέωσης), μπορείτε να επιλέξετε τον ρυθμό ανανέωσης για την οθόνη σας από το αναπτυσσόμενο μενού. Ένας υψηλότερος ρυθμός παρέχει ομαλότερη κίνηση, αλλά χρησιμοποιεί επίσης περισσότερη ενέργεια.

Ο ρυθμός ανανέωσης μιας οθόνης είναι ο αριθμός των φορών ανά δευτερόλεπτο που ανανεώνεται η εικόνα στην οθόνη. Για παράδειγμα, μια οθόνη 60Hz θα ενημερώνει την οθόνη 60 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Συνολικά, ο ρυθμός ανανέωσης καθορίζει πόσο ομαλά εμφανίζεται η κίνηση στην οθόνη σας. Για παράδειγμα, αν παίζετε ένα παιχνίδι που έχει πολλή γρήγορη δράση, ένας υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία παιχνιδιού, ώστε να συμβαδίζετε με τη δράση.

Μια υψηλότερη ανανέωση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη εμπειρία με ομαλότερη κίνηση όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο ή όταν χρησιμοποιείτε ένα ψηφιακό στυλό για να γράψετε ή να σχεδιάσετε.

Ένας υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας επειδή καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή tablet και θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία, μπορείτε να μειώσετε το ρυθμό ανανέωσης. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να μειώσει τη συνολική εμπειρία κατά τη χρήση της συσκευής σας.

Σημείωση: Ενδέχεται να δείτε τη λέξη “δυναμική” δίπλα σε ορισμένους ρυθμούς ανανέωσης που αναφέρονται, εάν υπάρχει η επιλογή δυναμική. Οι δυναμικοί ρυθμοί ανανέωσης θα αυξάνουν αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης όταν μελανίζετε και κάνετε κύλιση και στη συνέχεια θα τον μειώνουν όταν δεν κάνετε τέτοιου είδους εργασίες. Αυτό συμβάλλει στην εξοικονόμηση μπαταρίας και παρέχει μια πιο ομαλή εμπειρία.

Εύρεση πληροφοριών οθόνης στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή πληροφοριών συστήματος

Η Εφαρμογή πληροφοριών συστήματος είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο που περιέχει μια λίστα με τα πάντα σχετικά με τον υπολογιστή σας. Εκτός από τις λεπτομέρειες της οθόνης, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες όπως ο ήχος, το δίκτυο, η αποθήκευση κ.λπ.

Για να ανοίξετε το παράθυρο System Information (Πληροφορίες συστήματος), πληκτρολογήστε system information (Πληροφορίες συστήματος) στο πλαίσιο αναζήτησης της γραμμής εργασιών και κάντε κλικ στο άνοιγμα των κατάλληλων εφαρμογών, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν ανοίγει το παράθυρο System Information (Πληροφορίες συστήματος), βλέπετε στην ενότητα System Summary (Σύνοψη συστήματος) ορισμένες επιλογές που παρατίθενται παρακάτω. Από αυτή τη λίστα, βρείτε τις επιλογές Component και επεκτείνετε την. Κάτω από τα συστατικά, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση για να εμφανιστούν οι παρακάτω λεπτομέρειες.

Μετονομασία οθόνης στα Windows 11

Η επιλογή μετονομασίας είναι επίσης διαθέσιμη στο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή μητρώου για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Για να μετονομάσετε την οθόνη, πατήστε το πλήκτρο Win Key + X για να ανοίξετε το μενού λειτουργίας και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση συσκευών.

Όταν ανοίξει η Διαχείριση συσκευών, βρείτε την επιλογή Monitor και επεκτείνετε την. Κάτω από τις επιλογές Monitor, εμφανίζεται η συνδεδεμένη οθόνη, κάντε δεξί κλικ πάνω της και μεταβείτε στις ιδιότητες.

Όταν ανοίξει το παράθυρο ιδιοτήτων της οθόνης, κάντε κλικ στην καρτέλα Λεπτομέρειες και επιλέξτε το κλειδί προγράμματος οδήγησης από το αναπτυσσόμενο μενού Ιδιότητα. Μια αλφαριθμητική συμβολοσειρά εμφανίζεται κάτω από το κλειδί Driver, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Copy.

Τώρα, ανοίξτε το παράθυρο Εκτέλεση και πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R από το πληκτρολόγιο. Αυτή είναι η συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο εκτέλεσης. Τώρα, πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε. Στη συνέχεια, ζητείται η άδεια του διαχειριστή για την αλλαγή της Συσκευής. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

 • Window Key + R (Για να ανοίξετε την εντολή εκτέλεσης)
 • Πληκτρολογήστε ‘regedit’ και πατήστε OK
 • Άδεια διαχειριστή πατήστε Ναι

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας – το πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου μπορεί να επηρεάσει το σύστημα σε περίπτωση λάθους. Συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου πριν προχωρήσετε. Για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, μεταβείτε στην επιλογή File (Αρχείο) στην επάνω αριστερή γωνία του Registry Editor (Επεξεργαστής μητρώου). Κάντε κλικ σε αυτό, στη συνέχεια επιλέξτε Εξαγωγή και αποθηκεύστε το αντίγραφο ασφαλείας.

 • Πηγαίνετε στο αρχείο
 • Κάντε δεξί κλικ στο HKEY_LOCAL_MACHINE
 • Κάντε κλικ στο Export (Εξαγωγή)
 • Παρακαλώ φυλάξτε το

Τώρα, ανοίγει ο Επεξεργαστής μητρώου. Βρείτε τη διαδρομή ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum.’ Ακολουθώντας το μονοπάτι, έφτασα στον υποφάκελο για περαιτέρω ενέργειες.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum

Τύπος ρύθμισηςΚυψέληΚλειδίΑξίαΌνομα τιμήςΔεδομένα αξίας
ΜητρώοHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM\ControlSet001\EnumΣυμβολοσειράΦιλικό όνομαΑντικαταστήστε με το όνομα που επιλέξατε

Πώς να βρείτε πληροφορίες οθόνης στα Windows 11 – Πίνακας 1

Τώρα, κάντε κλικ στο φάκελο Enum, πατήστε Ctrl + F και επικολλήστε το κλειδί οδηγού που αντιγράφηκε νωρίτερα, κάντε κλικ στο Find Next.

Αφού εμφανιστεί το αποτέλεσμα, κάντε διπλό κλικ στο FriendlyName, αντικαταστήστε τα δεδομένα Value με το όνομα που επιλέξατε και κάντε κλικ στο OK.

Μόλις το κάνετε, κλείστε τον επεξεργαστή μητρώου, ανοίξτε τη διαχείριση συσκευών, κάντε κλικ στην καρτέλα Ενέργεια και επιλέξτε σάρωση για αλλαγές υλικού.Θα βρείτε την οθόνη σας με το νέο όνομα.

Σχολιάστε