Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop

Ας μάθουμε πώς να εγκαθιστούμε και να χρησιμοποιούμε το Microsoft Power BI Desktop. Το Power BI είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας και οπτικοποίησης δεδομένων. Ενημερώνει και κυκλοφορεί κάθε μήνα και υποστηρίζει πάντα την τελευταία έκδοση του Power BI για το σύστημά σας. Το Power BI είναι μια δωρεάν εφαρμογή.

Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν, να δημιουργούν και να αναλύουν δεδομένα μέσω πολλών πηγών. Το Power BI έχει το καλύτερο και εύκολο περιβάλλον εργασίας χρήστη που το κάνει να διαφέρει, έτσι ώστε κάθε μη τεχνικός χρήστης να μπορεί να κάνει μια έκθεση και να δημιουργήσει προσαρμοσμένα dashboards. Το Power BI είναι μια σημαντική εφαρμογή που οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν σε έναν υπολογιστή και να δημιουργήσουν ζωντανές αναφορές με βάση τα δεδομένα.

Το Power BI είναι συνδεδεμένο με τα δεδομένα του κόσμου και μπορεί να συνδέσει δεδομένα από διαφορετικές πηγές. Με τη βοήθεια του Power BI, μπορείτε να δημιουργήσετε προηγμένα μοντέλα και αναφορές. Το Power BI χρησιμοποιείται εύκολα στα Windows, αλλά πλέον δεν υποστηρίζεται πλέον στα Windows 7.

Εδώ, θα λάβετε έναν πλήρη οδηγό για την εγκατάσταση και τη χρήση του και θα μοιραστείτε την εμπειρία χρήσης του Power BI. Για πολλούς από τους ανθρώπους που δεν τους θεωρούσαν δημιουργούς εκθέσεων και δεν τους θεωρούσαν αναλυτές, το Power BI είναι η καλύτερη λύση για αυτούς τους ανθρώπους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Power BI;

Το Power BI είναι μία από τις πιο σημαντικές εφαρμογές της Microsoft. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν δεδομένα από διαφορετικές πηγές και να δημιουργούν μοντέλα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Το Power BI διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις στις μέρες μας. Τα κύρια πλεονεκτήματα του Power BI Desktop παρατίθενται παρακάτω.

 1. Δημιουργεί βαθύτερη κατανόηση
 2. Τεχνητή νοημοσύνη
 3. Βοηθά στην ανάλυση δεδομένων
 4. Επιτρέπει την ενσωμάτωση του Excel
 5. Μπορεί να μοιραστεί με επαγγελματίες επιχειρήσεων
 6. Συνδέεται με διαφορετικές πηγές δεδομένων
 7. Τα δεδομένα μπορούν να απεικονιστούν με πολλούς τρόπους
 8. Επιτρέπει την προσαρμογή των ταμπλό
 9. Είναι δωρεάν εφαρμογή
 10. Παρέχει αποτελεσματικές αναφορές με βάση τα δεδομένα

Πώς να εγκαταστήσετε το Microsoft Power BI Desktop

Το Power BI είναι μια δωρεάν εφαρμογή, και αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιείται στην επιχειρηματική ευφυΐα για τη δημιουργία αναφορών με βάση δεδομένα. Με τη βοήθεια του Power BI, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έκθεση και να τη δημοσιεύσετε στην εφαρμογή Power BI Desktop. Διατίθεται στην έκδοση pro και η δωρεάν αδειοδοτημένη έκδοση έχει ορισμένους περιορισμούς.

Το Power BI σας βοηθά να έχετε πρόσβαση οποτεδήποτε και οπουδήποτε για να ενδυναμώσετε τις γνώσεις σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτή την εφαρμογή απευθείας από το Microsoft Store ή να την κατεβάσετε από το Microsoft Download Center. Στο Microsoft Store, μπορείτε να είστε σε θέση να δείτε πολλές διαφορετικές επιλογές. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Power BI σας δίνουν την πλήρη λειτουργικότητα για τη μοντελοποίηση.

 • Αναζήτηση Power BI Desktop στο πλαίσιο αναζήτησης του Microsoft store
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Get από το παρακάτω παράθυρο

Λήψη και εγκατάσταση από το Web

Το Power BI κατεβαίνει εύκολα από το Microsoft Download Center. Στη λήψη από τον ιστότοπο, υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες για τη λήψη συνεδριών. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τον τρόπο λήψης του Power BI από τον Ιστό.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη από το Κέντρο Λήψεων της Microsoft
 • Καθορίστε το αρχείο εγκατάστασης 32-bit ή 64-bit για λήψη.

Ξεκινήστε

Μετά την εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο καλωσορίσματος Get Started στην οθόνη.Υπάρχουν 2 επιλογές: Get data, Recent sources και open other Reports. Αν δεν τις χρειάζεστε, μπορείτε εύκολα να τις κλείσετε με το εικονίδιο close για να ανοίξετε την αρχική οθόνη του Power BI. Η παρακάτω λίστα και το στιγμιότυπο οθόνης δείχνουν την επιλογή της οθόνης καλωσορίσματος.

 • Λήψη δεδομένων – Σύνδεση σε δεδομένα από πολλαπλές πηγές
 • Πρόσφατες πηγές – Εμφανίζει τα πρόσφατα δεδομένα που προστέθηκαν στο Power BI
 • Άνοιγμα άλλων αναφορών – Ανοίγει μια νέα θέση αρχείου

Αρχική οθόνη του Power BI Desktop

Η αρχική οθόνη του Power BI αποτελείται από πολλές επιλογές, με αυτή την επιλογή για την ανάλυση δεδομένων μέσω πολλών πηγών. Μπορείτε να εργαστείτε με την Αρχική οθόνη. Αρχικά, σας παρουσιάζουμε τις επιλογές διεπαφής της αρχικής οθόνης που είναι διαθέσιμες στο Power BI. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την αρχική οθόνη του Power BI.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε σελίδες στην υπάρχουσα σελίδα του Power BI χρησιμοποιώντας το σύμβολο + Plus δίπλα στην επιλογή Σελίδα 1

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε την αρχική οθόνη. Στην αρχική οθόνη παρουσιάζονται πρώτα όλα τα μενού, όπως το μενού Αρχείο, το μενού Αρχική σελίδα κ.λπ. Αυτή η καρτέλα περιέχει πολλές επιλογές σε κάθε μενού και το μενού δίνεται κάτω από τη λίστα.

 1. Αρχείο
 2. Αρχική σελίδα
 3. Εισαγωγή
 4. Μοντελοποίηση
 5. Προβολή
 6. Βελτιστοποίηση
 7. Βοήθεια

Μενού Αρχείο

Το μενού Αρχείο είναι η πρώτη επιλογή, η οποία περιλαμβάνει πολλές επιλογές για την προσθήκη μιας νέας σελίδας, την αποθήκευση επιλογών ρύθμισης επιλογών κ.λπ. Με αυτή την επιλογή καρτέλας, μπορείτε να κάνετε εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων και να λάβετε δεδομένα από εδώ. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το μενού Αρχείο του Power BI.

Μενού Home

Το Αρχικό μενού είναι το σημαντικό μενού με τις επιλογές για τη σύνδεση πηγών δεδομένων. Στο μενού Αρχική σελίδα, μπορείτε να λάβετε δεδομένα από εκεί. Όλα τα μενού περιέχουν συγκεκριμένες ομάδες και το μενού Αρχική σελίδα περιέχει ορισμένες ομάδες όπως Πρόχειρο, δεδομένα, ερωτήματα, εισαγωγή υπολογισμού, ευαισθησία και κοινή χρήση.

Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα περιέχει πολλαπλές Κορδέλες. Ο παρακάτω πίνακας και το στιγμιότυπο οθόνης δείχνουν το μενού Home Menu και τις Κορδέλες.

 • Επιλέξτε Home Menu από την αρχική οθόνη του Power BI Desktop
Μενού κορδέλαςΧρήση για να
Λήψη δεδομένωνΣύνδεση σε δεδομένα από πολλαπλές πηγές
Βιβλίο εργασίας του ExcelΕισαγωγή δεδομένων από ένα βιβλίο εργασίας του Microsoft Excel
Κόμβος δεδομένων OneLakeΑνακαλύπτει δεδομένα από τον οργανισμό σας
Διακομιστής SQLΕισαγωγή δεδομένων από βάση δεδομένων SQL Server
Εισαγωγή δεδομένωνΔημιουργήστε έναν νέο πίνακα πληκτρολογώντας ή επικολλώντας νέο περιεχόμενο
Dataverse (Δεδομένα του κόσμου)Συνδεθείτε στο Dataverse μέσω του SQL endpoint του
Πρόσφατες πηγέςΔιαχείριση και σύνδεση με πρόσφατες πηγές
Μετασχηματισμός δεδομένωνΧρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή Power Query για να συνδέσετε, να προετοιμάσετε και να μετασχηματίσετε δεδομένα
Νέα οπτικήΠροσθέστε οπτικό υλικό στην αναφορά σας
Πλαίσιο κειμένουΠροσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου στην αναφορά σας

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Table.1

Μενού Εισαγωγή

Το μενού Εισαγωγή είναι μια άλλη επιλογή μενού. Σε αυτή την επιλογή, μπορείτε να εισάγετε πολλά χαρακτηριστικά στην έκθεση των δεδομένων σας. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την επιλογή Insert Menu (Εισαγωγή μενού) από την αρχική οθόνη της επιφάνειας εργασίας του Power BI. Το μενού εισαγωγής περιέχει 4 ομάδες: Σελίδες, Οπτικά στοιχεία, πλατφόρμα Power και Sparklines. Αυτές οι ομάδες περιέχουν πολλαπλές κορδέλες. Η παρακάτω λίστα και το στιγμιότυπο οθόνης δείχνουν το μενού Εισαγωγή στο Power Bi Desktop.

 • Νέες σελίδες – Προσθέστε μια σελίδα στην αναφορά σας
 • Νέα οπτική απεικόνιση – Προσθέστε μια εικόνα στην αναφορά σας
 • Περισσότερα γραφικά – Προσθέστε εικόνες Power BI από το AppSource ή τα αρχεία σας
 • Βασικοί παράγοντες επιρροής – Προσθέστε οπτικούς παράγοντες επιρροής στην αναφορά σας
 • Δέντρο αποσύνθεσης – Προσθέστε ένα οπτικό δέντρο αποσύνθεσης στην αναφορά σας
 • Έξυπνη αφήγηση – Προσθέστε μια γραπτή σύνοψη των δεδομένων σας που δημιουργείται αυτόματα σε αυτήν την αναφορά
 • Σελιδοποιημένη αναφορά – Ενσωματώστε μια σελιδοποιημένη αναφορά στην αναφορά σας. Και οι δύο αναφορές θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο καθώς γίνονται αλλαγές (όπως διασταυρούμενη επισήμανση ή επιλογές φίλτρων).
 • Power Apps – Ενσωματώστε μια εφαρμογή Power στην αναφορά σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς να αποχωρούν από το Power BI
 • Power Automate (προεπισκόπηση) – Δημιουργήστε ένα κουμπί Power Automate για να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες χωρίς να φύγετε από το Power BI
 • Πλαίσιο κειμένου – Προσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου στην αναφορά σας
 • Κουμπιά – Προσθέστε ένα κουμπί στην αναφορά σας
 • Σχήματα – Προσθέστε ένα σχήμα στην αναφορά σας
 • Εικόνα – Προσθέστε μια εικόνα στην αναφορά σας

4. Μοντελοποίηση

Στη μοντελοποίηση, σας παρέχει τις δυνατότητες μοντελοποίησης αναφορών για την αναφορά δεδομένων σας. Η μοντελοποίηση περιλαμβάνει σχέσεις δεδομένων, υπολογισμούς, ανανέωση σελίδας, παραμέτρους, ασφάλεια και ομάδες ερωτήσεων και απαντήσεων. Αυτές οι ομάδες μενού παρέχουν πολλαπλές κορδέλες για τη μοντελοποίηση μιας έκθεσης δεδομένων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης και ο πίνακας δείχνουν το μενού μοντελοποίησης.

 • Επιλέξτε Μοντελοποίηση από την αρχική οθόνη του Power BI Desktop
Κορδέλα
Μενού
Χρήση για να
Νέο τραπέζιΓράψτε μια έκφραση DAX για τη δημιουργία ενός νέου πίνακα
Νέες παράμετροιΠροσθέστε παραμέτρους σε εικόνες και εκφράσεις DAX για να ενεργήσετε ως μεταβλητές. Οι αναγνώστες εκθέσεων μπορούν να χρησιμοποιούν τεμαχιστές για να προσαρμόζουν τις εισόδους και να βλέπουν διαφορετικά αποτελέσματα.
ΓλώσσαΑλλαγή της γλώσσας που χρησιμοποιείται για την υποβολή ερωτήσεων στις ερωτήσεις και απαντήσεις
Γλωσσικό σχήμαΕισάγετε ή εξάγετε ένα αρχείο που περιέχει σημαντικές πληροφορίες που χρησιμοποιεί το Q&A για να κατανοήσει το σύνολο δεδομένων σας και τους προσαρμοσμένους όρους που έχετε διδάξει στο Q&A να κατανοεί.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Table.2

Προβολή μενού

Στο μενού Προβολή, μπορείτε να ρυθμίσετε το θέμα, το μέγεθος προβολής της σελίδας αναφοράς κ.λπ. Και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μενού για να ρυθμίσετε το σχεδιασμό μιας έκθεσης για κινητές συσκευές. Το μενού προβολής είναι εύκολα προσβάσιμο από την αρχική οθόνη του Power BI Desktop. Το μενού προβολής περιέχει 5 ομάδες Θέμα, Κλίμακα για προσαρμογή, Κινητά, Επιλογές σελίδας και Εμφάνιση παραθύρων.

 • Προβολή σελίδας – Επιλέξτε μια προβολή σελίδας. Θα αποθηκεύσουμε αυτήν τη ρύθμιση με την αναφορά σας
 • Διάταξη για φορητές συσκευές – Σχεδιάστε την αναφορά σας για κινητές συσκευές
 • Γραμμές πλέγματος – Εμφάνιση γραμμών πλέγματος για να σας βοηθήσουν να ευθυγραμμίσετε με μη αυτόματο τρόπο τα αντικείμενα στην αναφορά σας
 • Snap to grid – Αυτόματη στοίχιση αντικειμένων στην αναφορά σας
 • Κλείδωμα αντικειμένων – Κλειδώστε όλα τα αντικείμενα στη θέση τους, ώστε να παραμένουν τοποθετημένα ενώ κάνετε μια παρουσίαση ή αλληλεπιδράτε με στοιχεία αναφοράς
 • Φίλτρα – Εμφάνιση ή απόκρυψη του παραθύρου φίλτρου κατά την επεξεργασία. Αυτό δεν επηρεάζει την ορατότητά του για τους αναγνώστες αναφορών
 • Σελιδοδείκτες – Προβάλετε ή εφαρμόστε τους δημιουργημένους σελιδοδείκτες
 • Επιλογή – Διαχειριστείτε την ορατότητα και τη σειρά στρώσεων των αντικειμένων στην αναφορά σας
 • Απόδοση – αναλυτής Αξιολογήστε την απόδοση της αναφοράς σας και εντοπίστε τομείς προς βελτίωση
 • Συγχρονισμός – slicers Συγχρονίστε τους slicers και ελέγξτε την ορατότητά τους σε όλες τις σελίδες της αναφοράς σας

Βελτιστοποίηση

Στο βελτιστοποιημένο μενού περιλαμβάνει πολλαπλές επιλογές που σχετίζονται με την έκθεση. Σας βοηθά να ανανεώσετε τα οπτικά σας στοιχεία ή να εντοπίσετε τις περιοχές για βελτίωση της έκθεσης. Σε αυτή την επιλογή βελτιστοποίησης, πολλαπλά μενού της κορδέλας θα σας βοηθήσουν στην ενότητα της έκθεσης. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το μενού βελτιστοποίησης.

 • Επιλέξτε Βελτιστοποίηση από την αρχική οθόνη του Power BI Desktop
Μενού κορδέλαςΧρήση για να
Παύση οπτικής απεικόνισηςΠαύση οπτικών ερωτημάτων για να κάνετε γρήγορα πολλαπλές επεξεργασίες χωρίς να περιμένετε να φορτώσουν τα οπτικά στοιχεία
Ανανέωση εικόνωνΛάβετε τα πιο πρόσφατα δεδομένα με μια εφάπαξ ανανέωση, ακόμη και όταν τα ερωτήματα οπτικής απεικόνισης βρίσκονται σε παύση.
Προεπιλογές βελτιστοποίησηςΒελτιστοποιήστε τις ρυθμίσεις της έκθεσής σας για διαδραστικότητα ή για μείωση των ερωτημάτων
Αναλυτής επιδόσεωνΑξιολογήστε τις επιδόσεις της έκθεσής σας και εντοπίστε τομείς προς βελτίωση.
Εφαρμογή όλων των τεμαχίωνΕφαρμογή όλων των τεμαχίων

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Table.3

Βοήθεια

Το μενού Βοήθεια είναι το σημαντικότερο, διότι περιέχει πολλές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε για τη δημιουργία εκθέσεων του Power BI. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το Μενού Βοήθειας από την αρχική οθόνη του Power BI Desktop. Σε αυτή τη βοήθεια, θα λάβετε δείγματα δεδομένων για ένα σεμινάριο για τη δημιουργία μιας τέλειας έκθεσης. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το μενού Βοήθεια στο Power BI Desktop.

 • Σχετικά – Δείτε ποια έκδοση του Power BI χρησιμοποιείτε και λάβετε πληροφορίες περιόδου σύνδεσης (που είναι χρήσιμες αν υποβάλετε ένα δελτίο υποστήριξης)
 • Καθοδηγούμενη μάθηση – Μάθετε πώς να εκτελείτε εργασίες και να χρησιμοποιείτε διαφορετικές δυνατότητες στο Power BI
 • Εκπαιδευτικά βίντεο – Μάθετε από ειδικούς του Power BI στο YouTube
 • Τεκμηρίωση – Μάθετε πώς να εκτελείτε εργασίες και να χρησιμοποιείτε διαφορετικές δυνατότητες στο Power BI
 • Υποστήριξη – Αναζητήστε βοήθεια για συγκεκριμένα ζητήματα ή αναφέρετε ένα πρόβλημα
 • Ιστολόγιο Power BI – Μάθετε για τις νέες δυνατότητες και διαβάστε ενημερώσεις από την ομάδα μας
 • Κοινότητα – Συνδεθείτε, μάθετε και μοιραστείτε με ειδικούς και συναδέλφους στην Κοινότητα Power BI
 • Power BI για προγραμματιστές – Power BI για προγραμματιστές
 • Υποβολή ιδέας – Υποβάλετε ιδέες για νέες δυνατότητες ή κάντε προτάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων
 • Εξωτερικά εργαλεία – Περιηγηθείτε και κατεβάστε εργαλεία κοινότητας που ενσωματώνονται στο Power BI
 • Παραδείγματα – Εμπνευστείτε από αναφορές που δημιουργούνται από ειδικούς και κατεβάστε δείγματα
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες – υπηρεσίες Περιηγηθείτε σε εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται από τρίτους συμβούλους

Σημαντικές προβολές του Power BI

Το Power BI έχει 3 Σημαντική επιλογή προβολής που 3 επιλογή δείχνει την πραγματική προβολή του αποτελέσματος στο Power BI Desktop. Μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές προβολής από την αριστερή πλευρά της σελίδας Power BI Desktop. Οι προβολές δίνονται στον παρακάτω πίνακα και στο στιγμιότυπο οθόνης.

Προβολές ΤύποςΧρήση για να
Προβολή δεδομένων αναφοράςΜε την επισκόπηση αναφορών και δεδομένων, μπορείτε να δημιουργήσετε αναφορές και οπτικές απεικονίσεις.
Προβολή δεδομένωνΕμφανίζει πίνακες και μέτρα με βάση την αναφορά δεδομένων σας και τη μετατρέπει στο καλύτερο μοντέλο αναφοράς.
Προβολή μοντέλουΜπορείτε να διαχειριστείτε πίνακες και σχέσεις μοντέλου δεδομένων

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Table.4

Φίλτρα στο Power BI Desktop

Τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση οποιωνδήποτε συγκεκριμένων δεδομένων με τη χρήση της επιλογής φίλτρου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δείτε τα 6 πιο κερδοφόρα στοιχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή φίλτρου- θα εμφανιστούν στη σελίδα. Υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε ένα πεδίο δεδομένων στο φίλτρο. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή φίλτρου.

Οπτικοποίηση στο Power BI Desktop

Η οπτικοποίηση είναι το κύριο βασικό μέρος της επιφάνειας εργασίας του Power BI. Σε αυτή την επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο για την αναφορά δεδομένων σας. Σε αυτή την επιλογή, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα γραφήματα, τα οποία μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε οποιοδήποτε από αυτά. Με αυτή την επιλογή, υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις μορφοποίησης για τα γραφήματα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης και η λίστα δείχνουν την επιλογή Οπτικοποίηση.

Δεδομένα στο Power BI Desktop

Οι επιλογές δεδομένων είναι διαθέσιμες στη δεξιά πλευρά της σελίδας Power BI. Οι επιλογές δεδομένων εξαρτώνται από τα δεδομένα που εισαγάγατε στο Power BI. Όταν εισάγετε δεδομένα, αυτή η επιλογή δεδομένων εμφανίζει την επικεφαλίδα κάθε φύλλου εισαγόμενων δεδομένων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή δεδομένων.

Δημιουργία Power BI Dashboard

Εδώ, δοκίμασα μια απλή δημιουργία πίνακα ελέγχου χρησιμοποιώντας απλά δεδομένα του Excel. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα βήματα του σεμιναρίου για να μάθετε περισσότερα για την επιφάνεια εργασίας Power BI και τα πλεονεκτήματά της. Στο Power BI, υπάρχει μια επιλογή για να δοκιμάσετε δείγματα δεδομένων για να μάθετε και ένας σύνδεσμος για να δοκιμάσετε το σεμινάριο.

Εάν δημιουργήσετε μια έκθεση Power BI, πρέπει πρώτα να ονομάσετε τη σελίδα Power BI. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να λάβετε δειγματικά δεδομένα.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Try a sample dataset
 • Επιλέξτε load sample data ή Launch a tutorial

Ονομάστε μια σελίδα του Power BI

Το πρώτο βήμα είναι να ονομάσετε τη σελίδα του Power BI που ανοίγετε. Όταν ανοίγετε μια αρχική οθόνη του Power BI, πρέπει να ονομάσετε τη σελίδα χρησιμοποιώντας την επιλογή File and Save (Αρχείο και αποθήκευση). Εδώ έδωσα το όνομα Test Power BI. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τον τρόπο αποθήκευσης μιας σελίδας Power BI.

2. Λήψη δεδομένων

Η απόκτηση δεδομένων είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο Power BI.Το Power BI Desktop αφορά τις αναφορές, τη μοντελοποίηση, την οπτικοποίηση κ.λπ. Αυτές οι εκθέσεις βασίζονται σε δεδομένα που δίνετε στην επιφάνεια εργασίας του Power BI για ανάλυση. Η επιλογή λήψης δεδομένων σας επιτρέπει να εμφανίσετε τις πηγές στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε με τα δεδομένα.

Μπορείτε να εισάγετε δεδομένα μέσω αυτών των πηγών. Μπορείτε να αποκτήσετε την επιλογή “Get Data” από το Home Menu (Αρχικό μενού), το Get Started Window (Παράθυρο έναρξης) και επίσης να την αποκτήσετε από το μενού File (Αρχείο). Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή Λήψη δεδομένων από το μενού Αρχική σελίδα. Εδώ δοκιμάζω τα δεδομένα του Excel.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Σύνδεση, μπορείτε να επιλέξετε το βιβλίο εργασίας του Excel. Κάντε κλικ στο βιβλίο εργασίας του Excel και ανοίξτε τη σελίδα του Power BI. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων Excel.

Πλοηγός

Μετά τη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων, το Power BI ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου Navigator, όπου μπορείτε να φορτώσετε τα δεδομένα σας. Εδώ μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες εξαρτώνται από τα δεδομένα σας. Το πλαίσιο πλοήγησης παρέχει επίσης μια επιλογή μετασχηματισμού για να σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές στο φύλλο του Excel.

Εάν δεν χρειάζεστε αλλαγές στα δεδομένα, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Load (Φόρτωση) για να φορτώσετε τα δεδομένα στη σελίδα του Power BI. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το στάδιο πλοήγησης.

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Load (Φόρτωση), τα δεδομένα θα φορτωθούν στη σελίδα Power BI. Μπορείτε να είστε σε θέση να κατανοήσετε τις αλλαγές μετά την επιτυχή εισαγωγή των δεδομένων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τη σελίδα σε βάση προβολής έκθεσης μετά την εισαγωγή δεδομένων στο Power BI Desktop.

Προβολή δεδομένων μετά την εισαγωγή δεδομένων

Μπορείτε να δείτε το σύνολο των δεδομένων στο Power BI Desktop στην προβολή δεδομένων. Εδώ βλέπετε τους πίνακες και τα μέτρα για τον μετασχηματισμό των δεδομένων για την καλύτερη δυνατή χρήση στο μοντέλο της έκθεσης. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την προβολή δεδομένων του Power BI μετά την εισαγωγή δεδομένων.

Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα με βάση δεδομένα

Σε αυτό το σεμινάριο, σας παρουσιάζω απλά δεδομένα από το Excel.Με αυτά τα δεδομένα, θα σας δείξω την αναφορά πίνακα οργάνων. Αρχικά, δημιούργησα ένα διάγραμμα με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο. Για τη διαδικασία αυτή, πρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε γράφημα διαγράμματος και να σύρετε αυτό που θέλετε.

 • Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε γράφημα από την Οπτικοποίηση εδώ- εγώ επέλεξα το γράφημα με τις στοιχισμένες στήλες.
 • Σύρετε το Διάγραμμα για να προσαρμοστεί στην οθόνη

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Διάγραμμα, είστε πλέον έτοιμοι να προσθέσετε δεδομένα στο Διάγραμμα. Σε αυτό το Διάγραμμα, θα προσθέσω τον Μήνα και το Ποσό. Πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Δεδομένα και να επεκτείνετε το πεδίο δεδομένων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς να προσθέσετε τον Μήνα και το ποσό στο Διάγραμμα.

 • Κάντε κλικ στα δεδομένα και επεκτείνετε το πεδίο δεδομένων
 • Κάντε κλικ στην ημερομηνία και στην Ιεραρχία ημερομηνιών και επιλέξτε τον Μήνα
 • Σύρετε το Μήνα και το Ποσό και αφήστε τα στο Διάγραμμα

Αφού εγκαταλείψετε το ποσό και το Μήνας, θα λάβετε ένα διάγραμμα που αναπαριστά τον αριθμό των πωλήσεων από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο, αλλά εμφανίζει το ποσό. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το ποσό των πωλήσεων με βάση το Ποσό ανά Μήνα.

Μορφοποιήστε το οπτικό σας

Στο διάγραμμα πωλήσεων, πρέπει να προσθέσουμε το ποσό που θα εμφανιστεί στο Διάγραμμα. Για τη διαδικασία αυτή, πρέπει πρώτα να κάνουμε κλικ στο πεδίο Οπτικοποίηση, στην επιλογή Μορφοποίηση της οπτικής σας, να επιλέξουμε Ετικέτες δεδομένων και να αλλάξουμε το παράθυρο από αριστερά προς τα δεξιά.

Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς του διαγράμματος, οπότε πρώτα, πρέπει να κάνουμε κλικ στην επιλογή Values (Τιμές). Με αυτή την επιλογή Value (Τιμές), αλλάξτε το μέγεθος της γραμματοσειράς σας και μπορείτε επίσης να κάνετε έντονη γραφή.

Μετά τις ρυθμίσεις μεγέθους γραμματοσειράς, πρέπει να αυξήσουμε τα μεγέθη του κάθετου και του οριζόντιου άξονα. Για τη διαδικασία αυτή, επιλέξτε τους άξονες Y και X και κάντε την ίδια διαδικασία που κάναμε στο μέγεθος γραμματοσειράς.

Το αποτέλεσμα του Ποσού Πωλήσεων ανά μήνα

Στο τελικό αποτέλεσμα, μπορείτε να δείτε τα δεδομένα πωλήσεων σε μηνιαία βάση. Μπορείτε να κάνετε περισσότερα με αυτά τα δεδομένα, και επίσης μπορείτε να προσθέσετε διάφορα είδη διαγραμμάτων σε αυτή τη σελίδα, και μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα δεδομένα όπως λεπτομέρειες προϊόντος, κατηγορίες πωλήσεων κ.λπ. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το διάγραμμα του τελικού αποτελέσματος.

Ζωγράφος μορφής

Το Format Painter είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο Power BI. Βρίσκεται κάτω από το αρχικό μενού. Αυτή η επιλογή είναι πολύ απαραίτητη όταν θέλετε να προσθέσετε δεδομένα από ένα γράφημα σε ένα άλλο. Εδώ δημιούργησα ένα άλλο διάγραμμα χρησιμοποιώντας δεδομένα για τους αντιπροσώπους πωλήσεων και το ποσό.

Αν θέλω δεδομένα από ένα διάγραμμα σε ένα νέο διάγραμμα, κάνω κλικ στο υπάρχον διάγραμμα για επιλογή, κάνω κλικ στο Format Painter και στη συνέχεια κάνω κλικ στο διάγραμμα για εισαγωγή δεδομένων. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη διαδικασία ζωγραφικής μορφοποίησης.

 • Πρώτον, κάντε κλικ στο Διάγραμμα ποσού ανά μήνα
 • Κάντε κλικ στον ζωγράφο μορφοποίησης
 • Κάντε κλικ στο διάγραμμα Αντιπρόσωπος πωλήσεων

Αφού κάνετε κλικ στο Format Painter, οι γραμματοσειρές είναι πιο ορατές στην οθόνη. Αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να προσθέσετε πληροφορίες από ένα διάγραμμα σε ένα άλλο. Όταν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε κελί διαγράμματος, αυτό θα εμφανίζει μόνο τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες στο διάγραμμα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το γράφημα μετά τη χρήση του Format painter

Αλλαγές επιλογής φίλτρου μετά την εισαγωγή δεδομένων

Η επιλογή Φίλτρο είναι μια σημαντική επιλογή στη δημιουργία εκθέσεων. Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να φιλτράρετε τις οπτικές αναφορές με βάση τα δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να φιλτράρετε την οπτική με βάση το ποσό των υψηλών έως χαμηλών. Οι επιλογές φίλτρου περιέχουν το πεδίο δεδομένων. Μπορείτε να προσθέσετε δεδομένα στο αρχείο δεδομένων, τα οποία θα εμφανίζονται στο διάγραμμα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή φίλτρου.

Επιλογή οπτικοποίησης μετά την εισαγωγή δεδομένων

Η οπτικοποίηση περιλαμβάνει πολλές επιλογές για την οπτικοποίηση δεδομένων. Υπάρχουν τόσα πολλά διαγράμματα σε αυτή την επιλογή, που μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά. Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να κάνετε τόσες πολλές αλλαγές στο γράφημα. Στην οπτικοποίηση, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα στο φόντο του καμβά και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν τίτλο για τα οπτικά στοιχεία.

Επιλογή οπτικοποίησηςΧρήση για να
ΥπόμνημαΠεριέχει περιγραφή για κάθε (προσθέστε πεδίο δεδομένων εδώ) Κατηγορία
Μικρά πολλαπλάσιαχωρίζει ένα οπτικό σε πολλαπλά
έκδοση
Συμβουλές εργαλείωνΛειτουργεί ως αναλυτικό εργαλείο για την απεικόνιση πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με την έκθεση
Διάτρηση με τρυπάνιΛειτουργεί ως αναλυτικό εργαλείο για την απεικόνιση πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με την έκθεση
Διασταυρούμενη έκθεσηΒοηθάει στη μετάβαση από μια έκθεση σε μια άλλη έκθεση στον ίδιο χώρο εργασίας της υπηρεσίας Power BI.

Διατηρήστε όλα τα φίλτρα
Βοηθάει στη διατήρηση όλων των εφαρμοζόμενων φίλτρων όταν αυτή η επιλογή είναι Ενεργή.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Πίνακας. 5

Το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας Dashboard

Όπως ανέφερα παραπάνω, χρησιμοποίησα απλά δεδομένα του Excel για να δείξω πώς να δημιουργήσω Dashboard στο Power BI. Με τα δεδομένα, δημιούργησα μερικά διαγράμματα πίτας, γραμμικά διαγράμματα χρησιμοποιώντας το προϊόν, το ποσό της πόλης και το όνομα του αντιπροσώπου πωλήσεων. Επίσης, χρησιμοποίησα το Format Painter για να αντιγράψω τα δεδομένα σε ένα άλλο διάγραμμα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας του πίνακα οργάνων.

Το κύριο πλεονέκτημα της επιφάνειας εργασίας του Power BI είναι ότι μπορείτε να φιλτράρετε αυτές τις απεικονίσεις διαγραμμάτων. Για παράδειγμα, αν κάνω κλικ σε ένα συγκεκριμένο προϊόν σε οποιοδήποτε από τα διαγράμματα, εμφανίζονται οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου διαγράμματος. Εδώ έκανα κλικ στον φορητό υπολογιστή, οπότε τα διαγράμματα δείχνουν μόνο τις λεπτομέρειες του προϊόντος του φορητού υπολογιστή. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την απεικόνιση φίλτρου.

Ρυθμίσεις του Power BI Desktop

Οι ρυθμίσεις είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο Power BI Desktop. Στην επιλογή Ρυθμίσεις, υπάρχουν 2 τμήματα, το ένα είναι το Παγκόσμιο και το δεύτερο είναι το Τρέχον αρχείο. Αυτές οι 2 ενέργειες περιέχουν πολλές επιλογές ρυθμίσεων. Ο παρακάτω πίνακας και το στιγμιότυπο οθόνης δείχνουν τις επιλογές ρύθμισης.

 • Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Επιλογές και ρυθμίσεις.
 • Κάντε κλικ στις Επιλογές
ΕπιλογέςΧρήση για να
ΝέοΒοηθά να ανοίξετε μια νέα σελίδα
Ανοιχτή έκθεσηΒοηθάει να ανοίξετε τις Εκθέσεις που έχετε δουλέψει προηγουμένως
ΑποθήκευσηΣας επιτρέπει να ενημερώνετε προηγουμένως αποθηκευμένα αρχεία με νέο περιεχόμενο.
Αποθήκευση ωςΑποθήκευση ως σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε σε μια νέα τοποθεσία με διαφορετικό όνομα.
Λήψη δεδομένωνΛήψη δεδομένων που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε πηγές δεδομένων για να συνδεθείτε με το Power BI
ΕισαγωγήΣας βοηθά να εισαγάγετε δεδομένα στο Power BI
ΕξαγωγήΣας επιτρέπει να εξαγάγετε δεδομένα από το Power BI
Δημοσίευσηνα σας βοηθήσει να δημοσιεύσετε την έκθεση Power BI
Επιλογές και ρυθμίσειςνα σας βοηθήσει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Power BI και τις ρυθμίσεις των πηγών δεδομένων
ΞεκινήστεΣας επιτρέπει να ανοίξετε το παράθυρο καλωσορίσματος Get Started

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Power BI Desktop – Table.6

 1. Φόρτωση δεδομένων
 2. Επεξεργαστής Power Query
 3. Απευθείας ερώτηση
 4. R Scripting
 5. Python Scripting
 6. Ασφάλεια
 7. Μυστικότητα
 8. Τοπικές ρυθμίσεις
 9. Ενημερώσεις
 10. Δεδομένα Χρήσης
 11. Διαγνωστικά
 12. Προεπισκόπηση χαρακτηριστικών
 13. Αυτόματη ανάκτηση
 14. Ρυθμίσεις αναφοράς
 15. Φόρτωση δεδομένων στο τρέχον αρχείο
 16. Τοπικές ρυθμίσεις στο τρέχον αρχείο
 17. Απόρρητο στο τρέχον αρχείο
 18. Αυτόματη ανάκτηση στο τρέχον αρχείο
 19. Δημοσιευμένες ρυθμίσεις δεδομένων
 20. Μείωση ερωτήματος
 21. Ρυθμίσεις αναφοράς

Φόρτωση δεδομένων

Η επιλογή Φόρτωση δεδομένων είναι η πρώτη επιλογή ρύθμισης στην καθολική κατηγορία. Η επιλογή φόρτωσης δεδομένων επιτρέπει ορισμένες επιλογές ρύθμισης σχετικά με την ανίχνευση τύπου, τα δεδομένα υποβάθρου και την παράλληλη φόρτωση των ετικετών κ.λπ., μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις ρυθμίσεις φόρτωσης δεδομένων.

Επεξεργαστής ερωτημάτων Power Query

Ο επεξεργαστής Power Query σας επιτρέπει να συνδεθείτε με μία ή περισσότερες πηγές δεδομένων. Η τροποποίηση των σχημάτων δεδομένων και ο μετασχηματισμός των δεδομένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας είναι πολύ χρήσιμος. Επιτρέπει ρυθμίσεις για παραμέτρους διάταξης, τύπο, εισαγωγή δεδομένων και προεπισκόπηση δεδομένων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή ερωτημάτων Power query.

Άμεση αναζήτηση

Στο Power BI, μπορείτε να συνδέσετε δεδομένα από διαφορετικές πηγές, αλλά στο Direct Query, συνδέστε τα δεδομένα απευθείας. Το Direct Query επιτρέπει την επιλογή να αντιμετωπίσετε το SAP HANA ως σχεσιακή πηγή και μπορείτε να επιτρέψετε την επιλογή αν y το χρειάζεστε. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή Direct query (Άμεσο ερώτημα).

Σενάριο R

Μπορείτε να κάνετε R Scripting στο Power BI χρησιμοποιώντας μόνο μερικά βήματα για αυτό. Για να εκτελέσετε μια δέσμη ενεργειών R στο Power BI, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δέσμη ενεργειών στο τοπικό σας περιβάλλον ανάπτυξης R. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να κάνετε R scripting στο Setting. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις επιλογές R Script.

5. Python Scripting

Το Power BI επιτρέπεται να ενσωματωθεί με το Python Scripting, το οποίο θα το βοηθήσει να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Python Scripting μέσω των επιλογών ρυθμίσεων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις επιλογές Python στις ρυθμίσεις.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό θέμα στην επιφάνεια εργασίας του PowerBI. Στην επιλογή ασφαλείας, επιτρέπει πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές ασφαλείας από τις Ρυθμίσεις. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή ασφαλείας στις ρυθμίσεις του Power BI Desktop.

Απόρρητο

Ρυθμίσεις απορρήτου σε 3 τύπους στο Power BI Desktop Ιδιωτικό, οργανωτικό και δημόσιο. Με αυτές τις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορείτε να διαχωρίσετε τις ιδιωτικές πηγές δεδομένων από τα άλλα δεδομένα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις επιλογές του επιπέδου απορρήτου.

Περιφερειακές ρυθμίσεις

Οι Περιφερειακές ρυθμίσεις επιτρέπουν επιλογές γλώσσας στην επιφάνεια εργασίας του Power BI. Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα διεπαφής χρήστη για τις κορδέλες και τα πλαίσια σε αυτές τις ρυθμίσεις. Επιτρέπει επίσης τη γλώσσα μοντέλου και τα βήματα ερωτήσεων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις Περιφερειακές ρυθμίσεις.

Ενημερώσεις

Οι ενημερώσεις είναι πάντα σημαντικές. Το Power BI υποστηρίζει πάντα τη νέα ενημερωμένη έκδοση. Αυτή η επιλογή ενημέρωσης σας δίνει την ειδοποίηση νέας ενημέρωσης. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή Ενημέρωση.

Δεδομένα χρήσης

Αυτή η επιλογή βοηθά στην Αποστολή δεδομένων χρήσης για τη βελτίωση του Power BI Desktop με την αποστολή πληροφοριών στη Microsoft. Μπορείτε να επιτρέψετε αυτή την επιλογή ενεργοποιώντας τις επιλογές. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή Δεδομένα χρήσης.

Διαγνωστικά

Το Diagnostics παρέχει συνοπτικές και λεπτομερείς προβολές για το Power BI. Η επιλογή Διαγνωστικά επιτρέπει πολλές επιλογές, όπως συλλογή crash dump και Query Diagnostics. Η έκδοση Διαγνωστικά βοηθάει στην εμφάνιση των λεπτομερειών της έκδοσης σε αυτή την επιλογή. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις επιλογές Διαγνωστικά.

Χαρακτηριστικά προεπισκόπησης

Λειτουργίες προεπισκόπησης στη ρύθμιση για την προεπισκόπηση των επιλογών του Power BI. Αυτή η επιλογή σας δίνει πολλές επιλογές για τη δημιουργία καλύτερων Προεπισκοπήσεων για τα οπτικά στοιχεία του χάρτη σας κ.λπ. Υπάρχουν πολλές επιλογές στη λειτουργία προεπισκόπησης, ορισμένες από τις οποίες είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές ενεργοποιώντας τις προτιμήσεις σας.

Αυτόματη ανάκτηση

Στο Power BI, η επιφάνεια εργασίας αποθηκεύει αρχεία αυτόματης ανάκτησης από προεπιλογή. Όταν ένας χρήστης κλείνει το αρχείο χωρίς να το αποθηκεύσει, θα αποθηκεύσει ένα αντίγραφο στο πλαίσιο των επιλογών αυτόματης ανάκτησης στο Power BI Desktop. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή Auto Recovery (Αυτόματη ανάκτηση).

Ρυθμίσεις έκθεσης

Ρύθμιση έκθεσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τα γραφικά και την ευθυγράμμιση των σελίδων. Σε αυτήν την επιλογή ρύθμισης, περιλαμβάνονται 4 επιλογές: οπτική επιλογή της δυνατότητας δράσης, ευθυγράμμιση σελίδας και παράθυρο μορφοποίησης. Πολλές από τις επιλογές είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις ρυθμίσεις της έκθεσης.

Φόρτωση δεδομένων στο τρέχον αρχείο

Η φόρτωση δεδομένων είναι πολύ σημαντική επειδή τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά για τη δημιουργία μιας έκθεσης. Όταν φορτώνετε δεδομένα, θα σας δώσει την επιλογή να φορτώσετε ή να μετασχηματίσετε. Στις ρυθμίσεις φόρτωσης δεδομένων, μπορείτε να επιτρέψετε τις ρυθμίσεις σχέσεων για τα δεδομένα και θα σας δώσει την επιλογή να ενεργοποιήσετε τη νοημοσύνη χρόνου. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή ρύθμισης φόρτωσης δεδομένων.

Περιφερειακές ρυθμίσεις στο τρέχον αρχείο

Οι περιφερειακές ρυθμίσεις επιτρέπουν τη γλώσσα για μια τοπική γλώσσα για εισαγωγή. Αυτή η επιλογή σας δίνει την επιλογή γλώσσας για την ερμηνεία των αριθμών, των ημερομηνιών και των ωρών στο εισαγόμενο κείμενο για το αρχείο. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα αρχεία γλώσσας για αυτό το σκοπό. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις Περιφερειακές ρυθμίσεις στην κατηγορία Τρέχον αρχείο.

Απόρρητο στον τρέχοντα φάκελο

Το απόρρητο είναι η ανησυχία όλων μας κατά την εισαγωγή δεδομένων στο Power BI. Στην τρέχουσα επιλογή αρχείου, οι ρυθμίσεις επιπέδου απορρήτου έχουν 2 επιλογές. Ο συνδυασμός δεδομένων σύμφωνα με τη ρύθμιση επιπέδου απορρήτου είναι η μία επιλογή σε αυτές τις ρυθμίσεις που είναι ήδη ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Αυτόματη ανάκτηση στο τρέχον αρχείο

Το Power BI επιτρέπει την επιλογή Auto Recovery (Αυτόματη ανάκτηση).Όταν ένας χρήστης κλείνει τη σελίδα χωρίς να την αποθηκεύσει, θα αποθηκεύσει ένα αντίγραφο στην επιλογή Auto Recovery (Αυτόματη ανάκτηση). Σε αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή να αποθηκεύσετε μια επιλογή αυτόματης ανάκτησης για να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο αρχείου. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις ρυθμίσεις αυτόματης ανάκτησης.

Δημοσιευμένες ρυθμίσεις συνόλου δεδομένων

Στο σύνολο δημοσιευμένων δεδομένων, σας δίνει την επιλογή να επιτρέψετε την επιλογή μεταβλητών SAP. Επίσης, δίνει την επιλογή να μην επιτρέπεται στους χρήστες να δημιουργούν απευθείας συνδέσεις ερωτημάτων στο σύνολο δεδομένων. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τις επιλογές ρύθμισης του δημοσιευμένου συνόλου δεδομένων.

20. Μείωση ερωτήσεων

Οι μειώσεις ερωτημάτων είναι πολύ χρήσιμες όταν μια αναφορά ερωτημάτων χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκτελεστεί. Εδώ μπορείτε να ορίσετε τις ανάγκες σας. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή μείωσης ερωτημάτων.

Ρυθμίσεις αναφοράς

Οι ρυθμίσεις έκθεσης περιέχουν πολλές επιλογές στο Power BI Desktop. Αυτή η επιλογή ρυθμίσεων είναι μόνο για τις ρυθμίσεις των εκθέσεων, οπότε αυτές οι επιλογές κάνουν τις ρυθμίσεις των εκθέσεων καλύτερες. Υπάρχουν πολλές επιλογές που παρέχονται για αυτές τις ρυθμίσεις οπτική επιλογή, εξαγωγή δεδομένων, εξατομίκευση οπτικών κλπ. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την επιλογή ρυθμίσεων έκθεσης.

Σχολιάστε