Πώς να ανακαλέσετε ένα email στο Outlook Microsoft 365

Ας μάθουμε πώς να ανακαλέσουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Microsoft 365.Όταν χρησιμοποιούμε το Outlook για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν υπάρχει τίποτα να αλλάξουμε εάν κάποιο μήνυμα έχει σταλεί λανθασμένα. Αλλά στην τελευταία ενημέρωση, αυτή η διαδικασία έγινε εύκολη. Ένα μήνυμα που στάλθηκε κατά λάθος είναι εύκολο, αλλά η ανάκλησή του πίσω είναι δύσκολη.

Είναι μια κακή κατάσταση όταν στέλνετε κατά λάθος ένα email με ένα τυπογραφικό λάθος ή λάθος πληροφορίες σε ένα email. Ευτυχώς, το Outlook σας επιτρέπει να ανακαλέσετε ένα email (στις περισσότερες περιπτώσεις) σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν το έχει ανοίξει.

Η ανάκληση ενός email (ή μηνύματος, όπως τα αποκαλεί η εφαρμογή) στο Outlook είναι εύκολη. Η εφαρμογή για την επιφάνεια εργασίας περιλαμβάνει μια χρήσιμη επιλογή για την ανάκληση και αντικατάσταση ενός μηνύματος που δεν θέλατε να στείλετε ή θέλετε μια δεύτερη ευκαιρία για να το αλλάξετε. Είναι αρκετά εύκολο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα περιγραφούν σωστά οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ανάκλησης ενός email στο Outlook 365. Η βήμα-προς-βήμα καθοδήγηση και η διαδικασία ανάκλησης περιγράφονται σε αυτή τη θέση.

Βίντεο – Λειτουργία ανάκλησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook και υποβολή εκθέσεων – Προσδοκίες έναντι της πραγματικότητας

Ήρθε η ώρα να μάθετε σχετικά με τη λειτουργία ανάκλησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook και τις προσδοκίες αναφοράς Vs πραγματικότητα. Είναι μια άσχημη κατάσταση Όταν στέλνετε κατά λάθος ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα τυπογραφικό λάθος ή τις λάθος πληροφορίες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ευτυχώς, το Outlook σας επιτρέπει να ανακαλέσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στις περισσότερες περιπτώσεις) σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν το έχει ανοίξει.

Πώς να ανακαλέσετε ένα email στο Outlook

Αν στείλετε λάθος μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να ανακαλέσετε ή να αντικαταστήσετε το μήνυμα. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία.

Αφού στείλετε ένα email, μεταβείτε στην επιλογή Αποσταλμένα μηνύματα. Ανοίξτε αυτό το μήνυμα και κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις τελείες. Στη συνέχεια, βρείτε τις Ενέργειες- ορισμένες υποεπιλογές που εμφανίζονται παρατίθενται παρακάτω. Κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκληση αυτού του μηνύματος.

 • Επεξεργασία μηνύματος
 • Ανάκληση αυτού του μηνύματος
 • Στείλτε ξανά αυτό το μήνυμα
 • Προβολή στο πρόγραμμα περιήγησης
 • Άλλες ενέργειες

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Ανάκληση αυτού του μηνύματος, ανοίγει το σχετικό παράθυρο. Το πρώτο Μήνυμα αναφέρει Ορισμένοι παραλήπτες ενδέχεται να έχουν ήδη διαβάσει αυτό το Μήνυμα.

Η ανάκληση του μηνύματος μπορεί να διαγράψει ή να αντικαταστήσει αντίγραφα αυτού του μηνύματος στα εισερχόμενα των παραληπτών, εάν αυτοί δεν έχουν ακόμη διαβάσει αυτό το μήνυμα. Υπάρχουν δύο επιλογές που εμφανίζονται παρακάτω.

 • Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων αυτού του μηνύματος.
 • Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων και αντικατάσταση με νέο μήνυμα

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω για να συνεχίσετε τη διαδικασία όπως απαιτείται. Εδώ επιλέγω τη Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων αυτού του μηνύματος. Επιλέξτε το μήνυμα ως Πείτε μου αν η ανάκληση είναι επιτυχής ή αποτυχημένη για κάθε παραλήπτη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να συνεχίσετε.

Αφού κάνετε κλικ στο OK, θα λάβετε την Αναφορά ανάκλησης μηνυμάτων για το συγκεκριμένο email που εμφανίζεται. Και υπάρχει η επιλογή Προβολή της αναφοράς ανάκλησης μηνυμάτων- κάντε κλικ σε αυτήν για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Προβολή αναφοράς ανάκλησης μηνυμάτων, εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει Προσπαθήσατε να ανακαλέσετε αυτό το μήνυμα την ημέρα (συγκεκριμένη ημέρα) και την ώρα (ώρα ανάκλησης), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν επιλέξατε Διαγραφή μη αναγνωσμένων αντιγράφων και αντικατάσταση με νέο μήνυμα, το αρχικό μήνυμα ανοίγει για επεξεργασία. Όταν επιλέξετε Αποστολή, το αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα διαγραφεί από το γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη και θα αντικατασταθεί από το πρόσφατα επεξεργασμένο.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις από το κλασικό μενού. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μεταβείτε στην επιλογή “Αποσταλμένα μηνύματα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αποσταλμένο μήνυμα που θέλετε να ανακαλέσετε. Στη συνέχεια, θα δείτε μια επιλογή Περισσότερες ενέργειες διαθέσιμη στη γραμμή εργαλείων.

 • Κάντε κλικ στο More Action
 • Επιλέξτε την επιλογή Ανάκληση αυτού του μηνύματος

Μετά την ανάκληση του μηνύματος που στάλθηκε, η οθόνη εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα για το αίτημα ανάκλησης. Αυτό το Μήνυμα αφορά το αίτημά σας για ανάκληση και η επικεφαλίδα είναι Έκθεση ανάκλησης μηνύματος για το μήνυμα “Test”.

Το αίτημα ανάκλησης του μηνύματός σας είναι ο τίτλος κάτω από αυτό, το μήνυμα που εμφανίζεται ως “Προσπαθήσατε να ανακαλέσετε το μήνυμα που περιγράφεται παρακάτω. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα αποτελέσματα της ανάκλησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας:’ Το ακόλουθο μήνυμα εμφανίζεται για τον σύνδεσμο.

Προβολή αναφοράς ανάκλησης μηνυμάτων

Τώρα, στο ίδιο παράθυρο, εμφανίζεται ποιο μήνυμα έχει ανακληθεί, και η επικεφαλίδα για αυτό είναι Ανάκληση μηνύματος. Κάτω από το ανακληθέν μήνυμα, παρέχεται το θέμα του μηνύματος και η διεύθυνση του παραλήπτη. Και ζητά επίσης κάποιες σημαντικές πληροφορίες κάτω από την επικεφαλίδα Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

 • Εάν σας ζητηθεί, συνδεθείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Η κατάσταση ανάκλησης μπορεί να εμφανίζει την ένδειξη “Εκκρεμεί” για αρκετά λεπτά. Όσο περισσότεροι είναι οι παραλήπτες, τόσο περισσότερο χρόνο μπορεί να χρειαστεί. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ανακαλέσουμε για έως και 24 ώρες.
 • Η πρόσβαση σε αυτή την έκθεση θα λήξει μετά από 7 ημέρες.

Σχολιάστε