Τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 και αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC σύντομα

Συναρπαστικά νέα! Οι τελευταίες λειτουργίες των Windows 11 και οι αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC έρχονται σύντομα | 25931. Στο τελευταίο build των Windows 11, 25931, η Microsoft εισήγαγε μια σειρά από συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που θα τραβήξουν την προσοχή των διαχειριστών συστημάτων και των επαγγελματιών πληροφορικής.

Αυτές οι βελτιώσεις βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία του χρήστη και προσφέρουν πολύτιμα εργαλεία και λειτουργίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και συντήρηση των περιβαλλόντων των Windows 11. Η Microsoft αλλάζει τον αλγόριθμο για τον εντοπισμό του ελεγκτή τομέα από τους πελάτες των Windows.

Έχουμε ένα άρθρο που επισημαίνει τις Νέες δυνατότητες των Windows 11 | Τελευταίες βελτιώσεις, το οποίο παρουσιάζει τη λίστα με τις Νέες δυνατότητες των Windows 11. Σε αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows 11, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν αρκετές βελτιώσεις στην Εξερεύνηση αρχείων, προσφέροντας μια πιο φιλική προς το χρήστη και αποτελεσματική εμπειρία.

Επιπλέον, διατίθενται νέες επιλογές απεγκατάστασης για ενσωματωμένες εφαρμογές, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν τις εγκαταστάσεις των Windows με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτή η δημοσίευση σας ενημερώνει για τα τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 με το Build 25931. Το συγκεκριμένο build έχει κάποιες αλλαγές που σχετίζονται με τον δυναμικό φωτισμό και το Windows spotlight.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Windows 11 Build 25931;

Τα Windows 11 Build 25931 φέρνουν αρκετά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργικότητα της Εξερεύνησης αρχείων, νέες επιλογές απεγκατάστασης για ενσωματωμένες εφαρμογές, δυναμικές αλλαγές στο φωτισμό και βελτιώσεις στο Windows Spotlight.

Τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 και αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC σύντομα | 25931

Αυτό το βίντεο προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των τελευταίων χαρακτηριστικών των Windows 11, καθώς και μια κρίσιμη ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες των Windows εντοπίζουν τους ελεγκτές τομέα. Εμβαθύνει στις πολυπλοκότητες των πολιτικών ομάδας που σχετίζονται με αυτή την αλλαγή και τις αντίστοιχες διαμορφώσεις στην πλευρά του διακομιστή. Παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, θα κατανοήσετε σε βάθος αυτές τις κρίσιμες πτυχές των Windows 11.

Τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 και αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις εισάγουν μια σειρά από συναρπαστικές βελτιώσεις στην εμπειρία του χρήστη, όπως βελτιωμένες επιλογές προσαρμογής, βελτιωμένη λειτουργία πολλαπλών εργασιών και ενημερωμένες ενσωματωμένες εφαρμογές. Οι βελτιώσεις στον αλγόριθμο εντοπισμού DC έχουν υλοποιηθεί για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση ασφαλών συνδέσεων ελεγκτών τομέα για τους πελάτες των Windows.

Παράθυρα 11 νέες ενημερώσεις με το Build 25931

Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν ως μέρος των Windows 11 build 25931. Σε αυτήν την κατασκευή, το 25931 καλύπτει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος εντοπισμού ενός ελεγκτή τομέα. Η βασική ανακοίνωση της Microsoft σε αυτό το build είναι η επερχόμενη αλλαγή στον τρόπο εντοπισμού των ελεγκτών τομέα από την πλευρά του πελάτη, δίνοντας έμφαση στην ενισχυμένη ασφάλεια ως τη νέα προεπιλεγμένη συμπεριφορά σε όλες τις μελλοντικές εκδόσεις των Windows 11.

Το DC Locator αλλάζει τη διαφάνεια του πελάτη

Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταργεί τις υποδοχές Wins και απομακρυσμένης αλληλογραφίας, οπότε αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για παλιές εφαρμογές, εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές Legacy και αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν ονόματα τομέα τύπου Short net bios όταν προσπαθούν να εντοπίσουν ελεγκτές τομέα.

  • Εάν θέλετε να αποκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές, αυτές οι αποκαταστάσεις εφαρμογών συνήθως διαρκούν πολύ.
  • Θέλετε να επιστρέψετε στις παλιές ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανακάλυψη με βάση το NetBIOS για τη θέση του ελεγκτή τομέα.

Αλλαγές εντοπισμού DC στην πλευρά του διακομιστή

Ας εξετάσουμε τις αλλαγές του DC Locator στην πλευρά του διακομιστή. Αν κοιτάξετε τις ιδιότητες του ελεγκτή τομέα, θα δείτε μια νέα καρτέλα που ονομάζεται DE Locator mappings και λεπτομέρειες όπως το όνομα τομέα NetBIOS κ.λπ. Αυτό θα σας βοηθήσει επειδή η Microsoft πρόσθεσε πρόσθετη λογική από την πλευρά του πελάτη για να βοηθήσει στην αντιστοίχιση σύντομων ονομάτων τομέα τύπου NetBIOS σε ονόματα τομέα DNS.

Νέες επιλογές απεγκατάστασης

Ας δούμε μερικές νέες προσθήκες, ενημερώσεις και δυνατότητες που προστέθηκαν στην κατασκευή των Windows 11. Η επιλογή απεγκατάστασης υπάρχει ήδη για τις εφαρμογές της κάμερας, τις εφαρμογές της Cortana κ.λπ. Τώρα, η Microsoft έχει προσθέσει επιλογές απεγκατάστασης για τις εφαρμογές Photo Apps, People apps και MSTSC apps.

  • Εφαρμογή Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές
  • Αν κάνετε κλικ στις 3 τελείες, θα εμφανιστεί η επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.
  • Αυτό είναι νέο για την εφαρμογή Εισερχόμενα.
Νέα επιλογή απεγκατάστασης εφαρμογής εισερχομένων
Εφαρμογή κάμερας
Κορτάνα
Εφαρμογή φωτογραφιών
Εφαρμογή People
MSTSC (απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας)

Τελευταίες λειτουργίες των Windows 11 και αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC σύντομα | 25931 – Πίνακας 1

Νέες επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων

Υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες ή ενημερώσεις στην Εξερεύνηση αρχείων. Εάν μεταβείτε στο παράθυρο Λεπτομέρειες της Εξερεύνησης αρχείων, μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες όπως ο τύπος του αρχείου, το μέγεθος, η τοποθεσία, η ημερομηνία τροποποίησης κ.λπ. Αν κάνετε κλικ σε μια εικόνα και αν κάνετε κλικ στο παράθυρο λεπτομερειών, τότε θα μπορείτε να δείτε τις διαστάσεις για τις εικόνες.

  • Εάν πρόκειται για αρχείο Word, μπορείτε να δείτε τον αριθμό των σελίδων για .docx, το χώρο που χρησιμοποιείται κ.λπ.
  • Αυτό το τμήμα εξερεύνησης αρχείων προσθέτει δωρεάν πληροφορίες για τις μονάδες δίσκου και πολλές άλλες λειτουργίες.

Δυναμικός φωτισμός

Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις δυναμικού φωτισμού. Μπορείτε να συγχρονίσετε άμεσα το χρώμα προφοράς των Windows με τις συσκευές γύρω σας με την εναλλαγή “Ταιριάζει με το χρώμα προφοράς των Windows μου” στην ενότητα “Εφέ” για τον Δυναμικό φωτισμό μέσω της επιλογής Ρυθμίσεις – Εξατομίκευση – Δυναμικός φωτισμός.

Αλλαγή εμπειρίας Windows Spotlight

Μετά από μια ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η χρήση του προεπιλεγμένου φόντου των Windows 11 ή του συμπαγούς χρώματος, το Windows Spotlight ενδέχεται να είναι ενεργοποιημένο. Εάν δεν θέλετε να ενεργοποιηθεί το Windows Spotlight, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και σε μελλοντικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά για εσάς, εκτός εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε εκ νέου την εμπειρία.

Επιλέξτε μενού Έναρξη > Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Οθόνη κλειδώματος. Επιλέξτε Windows spotlight για αυτόματες εμφανίσεις όμορφων φωτογραφιών. Το Windows Spotlight ανανεώνεται καθημερινά, φέρνοντας μια νέα σειρά από παγκόσμιες εικόνες στην οθόνη σας και προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας στα Windows.

Μεταβείτε στην καρτέλα Εξατομίκευση και επιλέξτε την επιλογή Δυναμικός φωτισμός. Ο Δυναμικός φωτισμός εμφανίζει επιλογές όπως Φωτεινότητα, Εφέ και Ταιριάζει με το χρώμα έμφασης των Windows μου. Τα κύρια χρώματα εμφανίζονται στο παρακάτω παράθυρο της εφαρμογής ρυθμίσεων.

Αποκλεισμός της ανακάλυψης βάσει NetBIOS για την τοποθεσία του ελεγκτή τομέα

Αυτή η ρύθμιση πολιτικής σάς επιτρέπει να ελέγχετε αν ο αλγόριθμος εντοπισμού θέσης ελεγκτή τομέα (DC) χρησιμοποιεί ανακάλυψη με βάση το NetBIOS για τον εντοπισμό θέσης ελεγκτή τομέα. Μεταβείτε στην επιλογή Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Σύνδεση δικτύου > Εγγραφές DNS εντοπισμού DC > Αποκλεισμός ανακάλυψης με βάση το NetBIOS για την τοποθεσία του ελεγκτή τομέα.

Εάν ενεργοποιήσετε ή δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, ο αλγόριθμος εντοπισμού θέσης DC δεν θα χρησιμοποιεί ποτέ ανακάλυψη με βάση το NetBIOS. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη συμπεριφορά. Εάν απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση πολιτικής, ο αλγόριθμος εντοπισμού θέσης DC μπορεί να χρησιμοποιεί ανακάλυψη με βάση το NetBIOS όταν είναι απαραίτητο. Η τελική συμπεριφορά διέπεται περαιτέρω από τη ρύθμιση AvoidFallbackNetbiosDiscovery.

Η ανακάλυψη με βάση το NetBIOS θεωρείται μη ασφαλής, έχει πολλούς περιορισμούς και θα καταργηθεί σε μια μελλοντική έκδοση. Για τους λόγους αυτούς, η ανακάλυψη με βάση το NetBIOS δεν συνιστάται.

Σχολιάστε