Τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 με το Build 25931 | Η τοποθεσία DC δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το NetBIOS

Ας συζητήσουμε τα τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 με το Build 25931. Το Windows Insider κυκλοφόρησε μια σωρευτική ενημερωμένη έκδοση 25931.1010 (KB5030120). Αυτή η ενημέρωση δείχνει τον αγωγό εξυπηρέτησης για τις κατασκευές στο Κανάλι Canary Channel. Το Windows Insider εισάγει πάντα απίστευτα χαρακτηριστικά μέσω του καναλιού Canary Channel.

Αυτό περιλαμβάνει ενημερώσεις από τα κανάλια κατασκευής Insider, αλλαγές και βελτιώσεις, καθώς και διορθώσεις για γνωστά προβλήματα. Τα σημαντικά στοιχεία δράσης που προκύπτουν από αυτήν την κατασκευή είναι όλα τα ποσά που αφορούν τις αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC για τους πελάτες των Windows – ο εντοπισμός DC δεν θα χρησιμοποιεί πλέον από προεπιλογή την ανακάλυψη με βάση το NetBIOS\WINS\mailslot.

Οι νέες ενημερώσεις στο Windows Insider είναι εύκολα προσβάσιμες από τον υπολογιστή σας. Αυτή η ενημέρωση αλλάζει την απόδοση του υπολογιστή σας και μπορείτε να εξερευνήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορείτε εύκολα να γνωρίζετε τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows 11 μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις.

Αυτή η δημοσίευση σας ενημερώνει για τα τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 με το Build 25931. Το Windows Insider απελευθερώνει επίσης ISO για αυτό το build. Αυτή η ενημέρωση και η βελτίωση περιλαμβάνει γενικές αλλαγές, τον εξερευνητή αρχείων, τον δυναμικό φωτισμό και το Windows Spotlight.

Βίντεο – Αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC

Στο βίντεο, ας μάθουμε για τα τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 και τις αλλαγές στον αλγόριθμο εντοπισμού DC που έρχονται σύντομα στην παραγωγή.

Τελευταία Windows 11 Χαρακτηριστικά με το Build 25931

Η τελευταία ενημέρωση του Windows Insider μπορεί να εγκατασταθεί από τον υπολογιστή σας. Αυτή η λειτουργία θα αλλάξει τη συμπεριφορά του υπολογιστή σας και θα βελτιώσει την εμπειρία σας. Αυτή η τελευταία ενημέρωση αποτελεί μέρος του προγράμματος insider preview.

  • Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, επιλέξτε Έναρξη > Ρυθμίσεις > Ενημέρωση των Windows και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις.

Μετά την εγκατάσταση του Windows 11 Insider Preview 25931, απαιτείται επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Στη συνέχεια, το σύστημά σας θα φέρει αυτόματα αυτές τις αλλαγές και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες αυτής της ενημέρωσης.

Πολιτική ομάδας για τον αποκλεισμό της ανακάλυψης με βάση το NetBios για την τοποθεσία του ελεγκτή τομέα

Η τοποθεσία DC δεν θα χρησιμοποιεί πλέον από προεπιλογή την ανακάλυψη βάσει NetBIOS\WINS\mailslot. Πρέπει να φροντίσετε την εφαρμογή Legacy, εάν οι εφαρμογές εξακολουθούν να καθορίζουν σύντομα ονόματα τομέα τύπου NetBIOS όταν προσπαθούν να εντοπίσουν έναν ελεγκτή τομέα (DC).

Η ρύθμιση πολιτικής Disable NetBIOS_based discovery for domain controller location σάς επιτρέπει να ελέγχετε αν ο αλγόριθμος εντοπισμού του ελεγκτή τομέα (DC) χρησιμοποιεί εντοπισμό με βάση το NetBIOS_based για τον εντοπισμό του ελεγκτή τομέα.

Εάν ενεργοποιήσετε ή δεν ρυθμίσετε τις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης πολιτικής, ο αλγόριθμος εντοπισμού DC δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ανακάλυψη με βάση το NetBIOS. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη συμπεριφορά.

Εάν απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση πολιτικής, ο αλγόριθμος εντοπισμού θέσης DC μπορεί να χρησιμοποιεί ανακάλυψη με βάση το NetBIOS, όταν είναι απαραίτητο. Η τελική συμπεριφορά διέπεται περαιτέρω από τη ρύθμιση AvoidFallbackNetbiosDiscovery.

Η ανακάλυψη με βάση το NetBIOS θεωρείται μη ασφαλής, έχει πολλούς περιορισμούς και θα καταργηθεί σε μια μελλοντική έκδοση. Για τους λόγους αυτούς, η ανακάλυψη με βάση το NetBIOS δεν συνιστάται.

  • Πλοηγηθείτε στο Διαμόρφωση υπολογιστή – Πρότυπα διαχείρισης – Σύστημα – Σύνδεση στο δίκτυο – DC Locator DNS Recorder

Απενεργοποιήστε τις Ρυθμίσεις από την πολιτική με όνομα – Ανακάλυψη με βάση το NetBIOS για τη θέση του ελεγκτή τομέα για να βοηθήσετε τις παλαιότερες εφαρμογές να χρησιμοποιούν την ανακάλυψη με βάση το NetBIOS.

Ρυθμίσεις ελεγκτή τομέα – Αντιστοίχιση εντοπισμού DC

Σε αυτή την ενημέρωση, πρόσθετη λογική από την πλευρά του πελάτη θα βοηθήσει στην αντιστοίχιση σύντομων ονομάτων τομέα τύπου NetBIOS σε ονόματα τομέα DNS. Στις Ρυθμίσεις ελεγκτή τομέα το DC locator θα κατεβάζει αυτόματα πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους θυγατρικούς τομείς σε δάση εμπιστοσύνης και θα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες ως μέρος του αλγορίθμου ανακάλυψης.

Προστίθενται επιλογές απεγκατάστασης της εφαρμογής Inbox App

Η εφαρμογή Φωτογραφίες, η εφαρμογή Άνθρωποι και ο πελάτης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (MSTSC) μπορούν να απεγκατασταθούν από αυτή την ενημέρωση και μετά. Η εφαρμογή κάμερας και η Cortana μπορούν επίσης να απεγκατασταθούν. Το παράθυρο εγκατάστασης της σύνδεσης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (mtsc.exe) ενημερώνεται και ακολουθεί τις ρυθμίσεις κλιμάκωσης κειμένου από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Για το σκοπό αυτό, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Μέγεθος κειμένου. Εμφανίζει επίσης μια γραμμή κύλισης εάν η κλίμακα κειμένου είναι πολύ μεγάλη. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τη σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  • Για απεγκατάσταση, Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές
  • Κάντε κλικ στην επιλογή 3 κουκκίδες από την επιλεγμένη εφαρμογή
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση

Νέες επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων των Windows

Η ενημερωμένη έκδοση της Εξερεύνησης αρχείων περιλαμβάνει περισσότερα πεδία στο παράθυρο λεπτομερειών, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων για εικόνες, του αριθμού σελίδων για docx, του χρησιμοποιούμενου και του ελεύθερου χώρου για δίσκους και πολλά άλλα. Αυτή η ενημέρωση μπορεί να κατανοήσει τις λεπτομέρειες μιας εικόνας στην Εξερεύνηση αρχείων.

ΤύποςΜέγεθοςΤοποθεσία αρχείουΗμερομηνία τροποποίησηςΔιαστάσειςΗμερομηνία πρόσβασης
Έγγραφα HTML του Microsoft Edge8.41 KBC:\Users\HTMD Device\D22-08-2023 12:29713 x34422-08-2023 12:29

Τελευταία χαρακτηριστικά των Windows 11 με το Build 25931 – Table.1

Νέες επιλογές ρυθμίσεων δυναμικού φωτισμού στα Windows

Οι νέες ενημερώσεις των ρυθμίσεων δυναμικού φωτισμού βοηθούν τους χρήστες να συγχρονίσουν άμεσα το χρώμα προφοράς των Windows με τη συσκευή γύρω τους με τη λειτουργία “match my Windows accent color”. Διαφορετικά χρώματα είναι επίσης διαθέσιμα σε αυτή τη λειτουργία.

  • Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Δυναμικός φωτισμός
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Match my Windows accent color” (Ταιριάζει με το χρώμα έμφασης των παραθύρων μου) κάτω από την επιλογή εφέ.

Απενεργοποίηση του Windows Spotlight

Μετά από μια ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, το Windows Spotlight αλλάζει το προεπιλεγμένο φόντο των Windows 11 ή ένα συμπαγές χρώμα. Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Windows Spotlight, αν δεν θέλετε αυτή τη λειτουργία.

Βοηθά τους χρήστες να αποφύγουν την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας σε μελλοντικές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, εκτός αν ενεργοποιήσετε εκ νέου την εμπειρία. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση
  • Επιλέξτε την επιλογή Windows spotlight από την επιλογή Οθόνη κλειδώματος

Σχολιάστε