Εργαλείο υπαγόρευσης του PowerPoint Πλήρης οδηγός

Γεια σας, ας μάθουμε το εργαλείο υπαγόρευσης του PowerPoint και πώς να χρησιμοποιείτε το εργαλείο υπαγόρευσης στο PowerPoint. Όλοι γνωρίζουν για το PowerPoint. Είναι ένα πρόγραμμα όπου μπορείτε να κάνετε παρουσιάσεις για το προσωπικό ή τους επαγγελματίες. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις και να προσθέσετε εικόνες κειμένου ή βίντεο.

Το Powerpoint εισήγαγε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο Dictate που λειτουργεί καταπληκτικά για τις παρουσιάσεις σας ή τις εργασίες που σχετίζονται με το PowerPoint. Το εργαλείο Dictate είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο PowerPoint που θα μεταμορφώσει τον τρόπο των παρουσιάσεών σας. Το PowerPoint χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο αναγνώρισης φωνής για να διασφαλίσει την καλύτερη μεταγραφή των λέξεών σας.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί πλήρως την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Το εργαλείο υπαγόρευσης προσφέρει έναν νέο τρόπο δημιουργίας παρουσιάσεων, ο οποίος είναι χρήσιμος για όσους έχουν φυσικούς περιορισμούς ή αναπηρίες. Αυτό το εργαλείο είναι ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου και αποφεύγει τον χρόνο και τα λάθη χειροκίνητης πληκτρολόγησης.

Σε αυτό το άρθρο, θα λάβετε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το εργαλείο Dictate στο PowerPoint και τον τρόπο χρήσης του. Το εργαλείο υπαγόρευσης μετατρέπει τα λόγια σας σε μορφή κειμένου. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους γνωρίζουν μόνο τη μητρική γλώσσα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του εργαλείου Dictate στο PowerPoint;

Το εργαλείο υπαγόρευσης είναι ένα εργαλείο αναγνώρισης φωνής που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε γρήγορα και εύκολα κείμενο στην παρουσίαση. Έχει πολλά απίστευτα πλεονεκτήματα και προσφέρει πολλά οφέλη για τις παρουσιάσεις. Ο παρακάτω κατάλογος παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα του εργαλείου υπαγόρευσης στο PowerPoint.

 1. Είναι το καλύτερο εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου στο PowerPoint
 2. Αυτό το εργαλείο θα βοηθήσει όσους έχουν σωματικές αναπηρίες
 3. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες
 4. Βελτιώνει την προσβασιμότητα στους χρήστες
 5. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και είναι δωρεάν
 6. Μπορείτε να εισάγετε σημεία στίξης στο κείμενο

Εργαλείο υπαγόρευσης του PowerPoint | Πώς να αποκτήσετε το εργαλείο υπαγόρευσης στο PowerPoint στα Windows 11

Το εργαλείο υπαγόρευσης είναι πολύ εύκολο στη χρήση στο PowerPoint σας.Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε με το μικρόφωνό σας. Όταν μιλάτε μέσω του μικροφώνου, θα μετατρέπεται σε μορφή κειμένου. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο εργαλείο υπαγόρευσης μέσω του Web και των Windows. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να αποκτήσετε το εργαλείο υπαγόρευσης στο PowerPoint.

 • Επιλέξτε PowerPoint από το μενού Έναρξη

Αφού ανοίξετε το PowerPoint, επιλέξτε οποιαδήποτε σελίδα παρουσίασης που θέλετε να υπαγορεύσετε την εργασία σας. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να ανοίξετε μια κενή παρουσίαση για να την υπαγορεύσετε.

 • Κάντε κλικ στην Αρχική σελίδα και επιλέξτε Νέα κενή παρουσίαση

Αφού επιλέξετε μια παρουσίαση, θα εμφανιστεί η νέα σελίδα της παρουσίασης, όπου θα έχετε πολλές επιλογές, μενού, κ.λπ. Το εργαλείο υπαγόρευσης είναι διαθέσιμο στο Αρχικό μενού- πρώτα, επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου για να προσθέσετε κείμενο υπαγόρευσης. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να επιλέξετε το Dictate για την παρουσίασή σας.

Αφού επιλέξετε το κουμπί υπαγόρευση στην ενότητα φωνής, το εικονίδιο υπαγόρευσης μοιάζει με μικρόφωνο.Όταν ξεκινάτε την εγγραφή, καταγράφει την ομιλία σας, τη μετατρέπει σε μορφή κειμένου και την προσθέτει στο επιλεγμένο πλαίσιο κειμένου. Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την επιλογή υπαγόρευση, θα εμφανιστούν οι γλώσσες που είναι διαθέσιμες για το εργαλείο υπαγόρευσης.

Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα που θέλετε να προτιμήσετε για την παρουσίασή σας. Πολλές γλώσσες είναι διαθέσιμες για τους χρήστες, ώστε να είναι εύκολο για αυτούς να μεταφέρουν τις ιδέες για την παρουσίαση. Ο πίνακας και το στιγμιότυπο οθόνης που ακολουθούν δείχνουν τις επιλογές γλώσσας που είναι διαθέσιμες στο εργαλείο Dictate.

Υποστηριζόμενες γλώσσεςΠροεπισκόπηση γλωσσών
Κινέζικα (Κίνα)Αραβικά (Μπαχρέιν)
Αγγλικά (Αυστραλία)Αραβικά (Αίγυπτος)
Αγγλικά (Καναδάς)Αραβικά (Σαουδική Αραβία)
Αγγλικά (Ινδία)Βουλγαρική
Αγγλικά (Ηνωμένο Βασίλειο)Κινέζικα (παραδοσιακά, Χονγκ Κονγκ)
Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες)Κινέζικα (Ταϊβάν)
Γαλλικά (Καναδάς)Κροατικά (Κροατία)
Γαλλικά (Γαλλία)Ελληνική
Γερμανικά (Γερμανία)Δανικά
ΧίντιΟλλανδικά (Ολλανδία)
Ιταλικά (Ιταλία)Αγγλικά (Νέα Ζηλανδία)
ΙαπωνικάΤσεχική
Πορτογαλικά (Βραζιλία)Φινλανδική
Ισπανικά (Ισπανία)Εσθονικά
Ισπανικά (Μεξικό)Γκουτζαράτι (Ινδία)
Εβραϊκά
Ουγγρικό
Ιρλανδική
Κορεάτικα
Λετονία
Λιθουανικά
Μαλτέζικα
Marathi (Ινδία)
Νορβηγικά (Bokmål)
Πολωνικά
Πορτογαλικά (Πορτογαλία)
Ρουμανικά
Ρωσική
Σλοβακία
Σουηδικά (S
Ταμίλ (Ινδία)
Telugu (Ινδία)
Ταϊλάνδης
Τουρκικά (Τουρκία)
Βιετναμέζικα

Εργαλείο υπαγόρευσης του PowerPoint | Πλήρης οδηγός – Table.1

Στην επιλογή γλώσσα, πρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα σας- εδώ, επέλεξα την αγγλική γλώσσα. Με την αγγλική γλώσσα, σας δείχνω πώς λειτουργεί το εργαλείο Dicate. Όταν ξεκινάτε την εγγραφή, στο εικονίδιο του μικροφώνου θα εμφανιστεί μια κόκκινη κουκκίδα που δείχνει ότι έχετε ξεκινήσει την εγγραφή.

Όταν θέλετε μια τέλεια παρουσίαση Dictate, πρέπει να μιλάτε καθαρά και δυνατά στο μικρόφωνο. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα σας δείξει πώς το εργαλείο dictate ξεκινά την Καταγραφή της ομιλίας σας.

Σημείωση: Μπορείτε να διορθώσετε λάθη με το πληκτρολόγιο- δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο.

Εργαλείο υπαγόρευσης σε άλλη γλώσσα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλώσσα για την υπαγόρευση- είναι διαθέσιμες πολλές υποστηριζόμενες γλώσσες και γλώσσες προεπισκόπησης. Όταν υπαγορεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μητρική σας γλώσσα για τις παρουσιάσεις σας. Εδώ, επέλεξα τη γλώσσα Χίντι για να σας δείξω πώς να υπαγορεύετε σε μια άλλη γλώσσα. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα σας καθοδηγήσει.

Αφού επιλέξετε τη μητρική σας γλώσσα, κάντε κλικ στο εργαλείο Dictate. Όταν ξεκινήσει η εγγραφή, μπορείτε να δώσετε ελεύθερα τις ιδέες σας για την παρουσίαση στη μητρική ή την προτιμώμενη γλώσσα σας. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την εικόνα που προκύπτει από τη χρήση μιας άλλης γλώσσας.

Προσθήκη σημείων στίξης στο κείμενο

Τα σημεία στίξης είναι πολύ σημαντικά για τις προτάσεις- κάνουν τέλεια την παρουσίαση της εργασίας σας. Μπορείτε να προσθέσετε τελείες, κόμμα αντιστροφέα κ.λπ. όταν πληκτρολογείτε κάτι χειροκίνητα χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά. Στην περίπτωση του εργαλείου Dicate, μπορείτε να δώσετε εντολή για Στίξεις λέγοντας, και το παρακάτω στιγμιότυπο θα σας καθοδηγήσει.

 • Κάντε κλικ στο εργαλείο Dicate και όταν ξεκινήσει η εγγραφή, πείτε οποιοδήποτε σημείο στίξης (εδώ είπα τελεία).
 • Θα εμφανιστεί πρώτα στο πλαίσιο κειμένου όταν λέτε Τελεία και παύλα.
 • Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί στην πρόταση.

Πώς να αποκτήσετε το εργαλείο Dictate στο Cloud PC

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο Dictate μέσω του Web (Cloud PC).Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Αρχικά, επιλέξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web και συνδεθείτε στο Cloud PC σας. Στο λογαριασμό Cloud PC, πρέπει να επιλέξετε τον εκτοξευτή εφαρμογών και να επιλέξετε PowerPoint. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μπορείτε να αποκτήσετε το PowerPoint σε ένα Cloud PC.

 • Κάντε κλικ στο App Launcher
 • Επιλέξτε PowerPoint

Αφού κάνετε κλικ στο PowerPoint, θα εμφανιστεί το ίδιο παράθυρο όπως στα Windows. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σελίδα παρουσίασης στο PowerPoint. Πολλές σελίδες παρουσίασης είναι διαθέσιμες στο PowerPoint ( Εδώ, επέλεξα την κενή παρουσίαση). Ο πίνακας και το στιγμιότυπο οθόνης δείχνουν τις σελίδες παρουσίασης.

ΠαρουσιάσειςΧρησιμοποιείται για να
Κενή παρουσίασηΧρησιμοποιείται ως κενή παρουσίαση χωρίς σχεδιασμό
Γεωμετρικό μπλοκ χρωμάτωνΣας βοηθά να κάνετε παρουσιάσεις φιλικές προς τη φύση
Μινιμαλιστική παρουσίασηΣας βοηθά να επικοινωνείτε σύνθετες ιδέες με απλό και ξεκάθαρο τρόπο.
Φωτογραφική παρουσίαση της Εκπαίδευσης Οικολογίας της ΦύσηςΣας βοηθά να κάνετε παρουσιάσεις φιλικές προς τη φύση

Εργαλείο υπαγόρευσης του PowerPoint | Πλήρης οδηγός – Table.2

Αφού ανοίξετε μια παρουσίαση, θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη της εν λόγω παρουσίασης. Κάντε κλικ στο αρχικό μενού και επιλέξτε το εργαλείο Dictate από τη δεξιά πλευρά του αρχικού μενού- είναι το ίδιο όπως στα Windows. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα σας καθοδηγήσει.

Όταν χρησιμοποιείτε το Web για το Microsoft 365, σας ζητάει άδεια για τη χρήση του μικροφώνου σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην ενότητα Υπενθύμιση της απόφασής μου. Επιλέξτε αυτή την επιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή allow. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα σας καθοδηγήσει.

Προσθέστε σχόλιο μέσω του εργαλείου Dictate

Μπορείτε να προσθέσετε ένα Σχόλιο στο αρχείο PowerPoint.Η αφήγηση σχολίων μέσω της επιλογής υπαγόρευσης είναι εύκολη. Αρχικά, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Comment (Σχόλιο) στη δεξιά πλευρά του παραθύρου, να κάνετε κλικ στην επιλογή New (Νέο) για νέα σχόλια, να κάνετε κλικ στο πλαίσιο του σχολίου και να ξεκινήσετε την υπαγόρευση. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης θα δείξει πώς να προσθέσετε ένα σχόλιο.

Σχολιάστε