Απλοί τρόποι χρήσης του EPUB Reader στα Windows 11

Ας μάθουμε απλούς τρόπους χρήσης του EPUB Reader στα Windows 11. Ο αναγνώστης EPUB χρησιμοποιείται για την ανάγνωση των βιβλίων με επέκταση .epub. Το EPUB σημαίνει ηλεκτρονική δημοσίευση. Πρόκειται για μια μορφή αρχείου ηλεκτρονικού βιβλίου. Κατεβάστε οποιαδήποτε αρχεία EPUB και διαβάστε τα στο smartphone, το tablet, το eReader ή τον υπολογιστή σας.

Αυτό το δωρεάν πρότυπο ηλεκτρονικού βιβλίου υποστηρίζει περισσότερες συσκευές ανάγνωσης υλικού από οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft έπαψε να υποστηρίζει αρχεία EPUB. Η τεχνολογία epub εφάρμοσε χρόνια εμπειρίας στο λογισμικό epub.

Μπορείτε να μάθετε πώς να διαβάζετε οποιοδήποτε αρχείο epub στα Windows με δύο τρόπους. Πρώτον, μπορείτε να προσθέσετε μια επέκταση epub στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή epub στα Windows σας για να διαβάσετε το αρχείο .epub. Αυτό αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 και η τελευταία έκδοση ενημερώθηκε στις 25 Μαΐου 2023.

Ο αναγνώστης αρχείων EPUB είναι ένα λογισμικό προβολής αρχείων που σας επιτρέπει να διαβάζετε ηλεκτρονικά βιβλία με την επέκταση αρχείου .epub. Η διεπαφή του λογισμικού αποτελείται από δύο μέρη. Το αριστερό μέρος θα εμφανίζει το κεφάλαιο του εγγράφου και το δεξιό είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης για την εμφάνιση του περιεχομένου του εγγράφου.

Τι είναι το EPUB;

Ένα αρχείο EPUB είναι μια ηλεκτρονική δημοσίευση σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία EPUB και να τα διαβάσετε σε κινητό, tablet, υπολογιστή κ.λπ. Αυτό το ελεύθερο πρότυπο eBook υποστηρίζει περισσότερες συσκευές ανάγνωσης υλικού από οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Αναγνώστη EPUB στα Windows 11

Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τον Αναγνώστη EPUB στα Windows 11. Οι δύο μέθοδοι παρατίθενται παρακάτω για περαιτέρω αναφορά. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον απλό τρόπο, μπορείτε να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή epub ή να χρησιμοποιήσετε την επέκταση MS Edge για να διαβάσετε.

 • Προσθήκη επέκτασης EPUB στο πρόγραμμα περιήγησης
 • Κατεβάστε την εφαρμογή EPUB

Προσθέστε την επέκταση EPUB στο πρόγραμμα περιήγησης

Για να προσθέσετε μια επέκταση για την ανάγνωση αρχείων epub, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο επέκτασης στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Και στη συνέχεια επιλέξτε Άνοιγμα πρόσθετων του Microsoft Edge.

Όταν ανοίξει η σελίδα Add-ons, πληκτρολογήστε epub στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε enter. Εμφανίζονται ορισμένες επιλογές. Παρακαλούμε επιλέξτε μία από τις επιλογές που παρατίθενται και κάντε κλικ στο κουμπί Αποκτήστε για να την προσθέσετε στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Εμφανίζεται ένα μήνυμα με δύο επιλογές Προσθήκη επέκτασης και Ακύρωση. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη επέκτασης.

Τώρα η επέκταση προστέθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναγνώστη epub στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα βιβλίων EPUB, περιηγηθείτε στο αρχείο .epub που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας για να τα διαβάσετε.

Κατεβάστε την εφαρμογή EPUB

Η παραπάνω μέθοδος δείχνει τη διαδικασία για το άνοιγμα αρχείων .epub στο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας τα πρόσθετα. Ο άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό στα Windows 11 είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Epub reader από το Microsoft Store. Οι εφαρμογές παρατίθενται παρακάτω:

 1. Φρέντα
 2. Wattpad: Δωρεάν βιβλία και ιστορίες
 3. Ράφι ζωτικής πηγής
 4. Εξώφυλλο -Comic Reader
 5. Kobo eBooks
 6. Book Bazaar Reader
 7. Fly Reader
 8. Κόμικς ++
 9. Bibliovore
 10. Thorium Reader
 11. Kortex
 12. Αναλογική συσκευή ανάγνωσης βιβλίων
 13. Ανάγνωση και εγγραφή για Windows (Αγγλικά ΗΠΑ)
 14. eKitabu e-reader
 15. Madefire
 16. Comic Seer (Εφαρμογή επί πληρωμή)

Από τον παραπάνω σύνδεσμο του Microsoft Store, θα φτάσετε στη Συλλογή του Microsoft Store για το αναγνωστήριο, όπου υπάρχουν 16 επιλεγμένες διαθέσιμες εφαρμογές epub.Από αυτές, οι 15 εφαρμογές είναι δωρεάν και μία από αυτές είναι μια επί πληρωμή εφαρμογή epub.

Κάντε κλικ σε κάποια από αυτές για να την εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εφαρμογή Get in Store. Μόλις εγκαταστήσετε κάποια από αυτές τις εφαρμογές, όπως η Freda, θα μπορείτε να επιλέγετε αρχεία .epub με την εν λόγω εφαρμογή, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στα αρχεία .epub που κατεβάσατε νωρίτερα για να τα ανοίξετε ή να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξετε Άνοιγμα και ανάγνωση.

Σχολιάστε